El kvarn Mockmill 100

Elkvarn Mockmill 100

3.530 kr

En gedigen och kraftfull kvarn till budgetpris, från Wolfgang Mock. En möjlighet för de med normala malningsbehov att förvärva en riktigt bra kvarn till ett överkomligt pris.

Garantitiden för denna kvarn är 6 år.

4 i lager

Art.nr: 36418-501. Kategori: . Etiketter: , , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

Mockmill 100 är en mycket kompetent kvarn till budgetpris. Under huven sitter en robust och kraftfull industrimotor på 360 W, som gör det möjligt att mala 100 g finmalet mjöl per minut. En kvarn med samma konstruktion och kabinett som Mockmill 200. Kvarnen är dock inte lika snabb p g a den mindre motorn. I malverket sitter Korund/Keramik-stenar, och malningen är steglöst inställbar från riktigt fint till riktigt grovt. Kabinettet är gjort av ett patenterat material vid namn ARBOBLEND®, som är framställt av förnyelsebara råvaror, främst från träindustrin.

All sorts säd kan malas på kvarnen, även hårda korn såsom majs och ris. Den klarar också många andra torkade produkter, såsom bovete, quinoa, bönor (inkl sojabönor), linser och ärter (inkl kikärter). Vid malning av stora och hårda korn/bönor/ärter till fint mjöl är det lämpligt att mala i två omgångar med enbart krossning i första omgången. Kvarnen bör inte användas för malning av kryddor, oljerika fröer/korn och popcorn. Kan också vara problem med t ex nypon.

Bakom Mockmill och Mockmill-kvarnarna står Wolfgang Mock, en legendar inom kvarnindustrin, som tidigare bl a har konstruerat såväl Hawos-kvarnarna som KoMo-kvarnarna, men som därfter har gått vidare helt i egen regi. Hans strävan är dock densamma som den hela tiden har varit, nämligen att förse såväl sig själv som andra med riktigt bra sädeskvarnar till överkomliga priser, och därmed med möjligheten att alltid ha tillgång till färskmalet mjöl.

Malkapacitet: 100 g fint mjöl per minut. Finhetsgrad: 0,3 mm. Sädesbehållare: 1100 g. Malverk: Korund/Keramik. Malstensdiameter: 90 mm. Motoreffekt: 360 W. Varvtal vid 50Hz: ca 1300/minut. Ljudnivå vid malning: ca 70 dB. Vikt: 6,6 kg. Höjd/djup/bredd: 380/220/190 mm. Kabinettmaterial: Patenterat material vid namn ARBOBLEND®, gjort av förnyelsebara råvaror. Spänning: 220V/230V. Kabellängd: 150 cm. Garantitid: 6 år.

Mer information om Mockmill 100 finner du på denna sida, där du bl a även hittar Bruksanvisning och Malningstabell. Välkommen att dela Wolfgang Mock’s vision och mission.

Kolla också gärna på nedanstående introduktionsvideo för Mockmill 100 och 200. Videon är producerad av Breadtopia, och vi tar oss friheten att sprida den vidare. Avsnittet om borttagande av transportsäkringar gäller, så som även nämns i videon, främst för Mockmill 200, men det kan även förekomma att Mockmill 100 levereras med transportsäkringar.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 6.6 kg
Dimensioner (lxbxh) 22 x 19 x 38 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Elkvarn Mockmill 100”

*

Förfrågan