Produktbeskrivning
Surkål passar bra till både varmrätter och råkost, samt till att få mer syra och förhöjd smak på soppor och grytor.
Ingredienser: Eko-certifierad vitkål och havssalt.
Öppnad förpackning förvaras i kylskåp och är då hållbar i minst 3 dagar.
Oöppnad förpackning bör förvaras svalt och torrt, samt bör ej utsättas för direkt solljus.
Stefan Lönn – :
Blir jú Värdelös som pastöriserad!…
Kjell Askling – :
För den som enbart accepterar levande föda blir det givetvis så. För andra kan pastöriserad surkål bli ett värdefullt komplement till den dagliga födan, även om en levande syrningskultur naturligtvis alltid är att föredra.
Eric – :
Även om opastöriserad givetvis är bäst så verkar mjölksyrekulturen overleva pastöriseringen. Man kan se t ex om man öppnar en burk med gurka att det börjar bli vitt på ytan. Vad jag kan förstå mjölksyrebakterier i tillväxt. Minns det mycke väl från min tid på hälsohem när vi hade stora konservburkar.
Kjell Askling – :
Mycket av smaken och syran har nog överlevt, men knappast den levande bakteriekulturen. Det vita på ytan är troligen toppjäst och inte någon indikator på tillväxt av mjölksyrabakterier. Toppjäst, som allmänt ses som ofarligt, är en ganska vanlig företeelse och en signal på att något har gått lite fel i syrningsprocessen.