Jäsform 0,75 kg rektangulär  25x13 axmönster

Jäsform 0,75 kg 25×13 ax

126 kr

En jäsform tillverkad av ren trämassa, utan några som helst tillsatser.

8 i lager

Art.nr: 36740-143. Kategori: . Etiketter: , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

En jäsform i trämassa är ett utmärkt hjälpmedel, inte minst för hemmabagaren. Den bidrar till jäsningen genom att hålla värmen och den har förmåga att dra till sig eller avge fukt, allt efter behov, vilket förbättrar jäsförmågan. Dessutom bidrar givetvis jäsformen till att brödet bättre håller formen, och inte ”flyter ut”, vilket annars kan vara ett problem, t ex vid surdegsbakning.

Jäsformen tillverkas av det tyska företaget Fa E Birnbaum Brotformen, som har funnits sedan 1847, och som har tillverkat jäsformar i trämassa sedan 1920. Formarna består av enbart naturlig trämassa, utan några som helst tillsatser. Som lim fungerar det lignin som naturligt finns i träet. Tillverkningen är mycket skonsam och råvaran kommer från inhemska skogar, till skillnad från formar i t ex rotting där materialet ofta kommer från den Indonesiska regnskogen. Mer information finns att tillgå på tillverkarens egen webbsajt.

Användning:

Mjöla in jäsformen ordentligt före användning. Lägg sedan ned degen i jäsformen med degens (brödets) botten upp, och låt jäsa.

OBS! Jäsformarna är enbart avsedda för själva jäsningen av brödet, och får ej användas vid bakningen i ugnen, där de, om det vill sig illa, kan fatta eld.

Rengöring:

Beroende på hur ofta jäsformarna används bör de borstas ur med en relativt hård borste ca var 4:e till 12:e vecka. Jäsformarna måste få torka åtskilda, annars finns det risk för att de möglar. Man kan också torka dem i ugn vid ca 130 grader celsius under ca 45 minuter för att förhindra ohyra och mögel. Innan förvaring bör man se till att jäsformarna är fria från mjöl och degrester, t ex genom att slå lätt på korgen.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.385 kg
Dimensioner (lxbxh) 28 x 16 x 7.2 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Jäsform 0,75 kg 25x13 ax”

*

Förfrågan