Produktbeskrivning
Hel råg av hög kvalitet från bio/eko-certifierade odlingar i Tyskland.
Lite Råg-info hämtad från Annelies Schönecks bok ”Säd i daglig kost” sid 127:
”Rågen ger ett mjöl som är mörkt. Det kan ge en antydan om den kraft och den arom detta mjöl har. Rågens stora halt av järn aktiverar människans blodbildning.
‘Råg i ryggen’ är inte bara ett talesätt. Det är en realitet, eftersom de starka kiselkrafter som är verksamma i råg påverkar bindvävnaden och stärker muskulaturen.
Rågens höga kaliumhalt har en gynnsam inverkan på levern.
Rågens halt av protein är visserligen lägre än hos vete men i gengäld är rågproteinet högvärdigare. Rågens råprotein är annorlunda i sin sammansättning jämfört med vetets. Man har också upptäckt att glutenhalten är mycket låg hos rågen.
Dessutom har rågen en hög mineralhalt. Samlar vi allt detta, ser vi alltså i rågen ett livsmedel som ger kraft åt hela människan.
De flesta livsmedelsforskare och näringsfysiologer är numera överens om att särskilt rågens fibrer innehåller ämnen som kan skydda mot cancer i tarm, bröst och prostata.”
Förvaring: Torrt och svalt. Ursprungsland: Tyskland.

Synpunkter
Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.