post

Inte så tungt längre att mjölksyra

Inte så tungt längre att få fram stora mängder mjölksyrade delikatesser

Lättare krukor för alla som gillar mjölksyrat.

Kanske inte högsäsong för mjölksyrning just nu, men jag vill ändå passa på att informera om att det nu äntligen finns betydligt lättare syrningskrukor än tidigare i lager, i volymer ända upp till 25 liter. Syrningskrukor kan ju dessutom användas till förvaring av mycket annat när de inte används för syrning, varför syrningskrukan som sådan inte nödvändigtvis behöver betraktas som en säsongsprodukt.

De lätta modeller som vi har i lager just nu är 5-liters rödbruna och olivgröna i rak modell, 10-liters rödbruna i bullig och rak modell, 15-liters rödbruna i bullig och rak modell, 20-liters rödbruna i bullig modell och 25-liters rödbruna i rak modell. Dessa ZCB-krukor är inte bara lätta utan allmänt av mycket hög kvalitet, med utmärkt ytfinish. Vi hoppas under året även kunna få fram syrningskrukor av denna kvalitet i mindre volymer än 5 liter, och i fler färger, framför allt då för de mindre volymerna. Håll ögonen öppna och tyck gärna till om dessa krukor.

OBS! Om du beställer direkt via länkarna nedan, och inte via produktsidorna, bör du tänka på att tyngder behöver beställas separat eftersom de inte ingår i själva krukan. Information och tyngder finns på resp produktsida, som du når genom att klicka på produktbilderna nedan.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Gisela Wass säger

  Hejhej! Läser om era syrningskrukor att dom är lättare än de traditionella. Hur stor är skillnaden? Vad väger en 10 liters tex?
  Med vänlig hälsning, gisela

  • Kjell Askling säger

   En ny lätt 10-liters SCB-kruka väger ca 7,5 kg mot ca 11 kg för de äldre traditionella. För 5-liters ZCB-krukor är förhållandet ca 4,7 mot ca 7 kg.

 2. Madelene Flodström säger

  Söker efter 1-3 liters krukor för Mjölksyrning.
  Hittade en modell på 2 liter men som är slut på lager. Kommer den att återkomma?

  • Kjell Askling säger

   Syrningskruka KZ 2 liter återkommer i lager när tillverkaren har hörsammat våra önskemål. Förhoppningsvis kan den åter finnas i lager inom 3 månader.

   Vi har emellertid också små syrningskrukor (1,8 och 3 liter) från ZCB, som nu även finns inlagda i vår eButik. Du hittar krukorna på denna söksida. Du hittar dem också längst ned under Relaterade produkter ovan.

Välkommen med din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>