Kimchi och andra koreanska rätter

Kimchi och andra koreanska rätter

172 kr

Boken innehåller familjen Lim’s populäraste recept,  både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den ständigt återkommande bibimbapen.

Slut i lager

Art.nr: 67499-002. Kategori: . Etiketter: , , , .

Produktbeskrivning

Det går inte att föreställa sig Korea utan kimchi. I tusentals år har de syrade grönsakerna varit fullkomligt oumbärliga vid måltiderna. I Korea är kimchi så mycket mer än mat, den är nationell kulturklenod, universell hälsokost och en del av den koreanska identiteten.

Koreaner är som besatta av god mat och familjen Lim är inget undantag. I två generationer har de bevarat kimchins stolta tradition på restaurang Arirang i Stockholm. Boken innehåller familjens populäraste recept  både vanliga och ovanliga kimchirecept, koreansk husmanskost och den ständigt återkommande bibimbapen.
Familjen Lim presenterar sin version av klassikern på salladskål, chili och ingefära men också den populära rättikskimchin, kakktugi, såväl som ovanligare varianter på pumpa, ostron, svampar, rötter och andra grönsaker. Syrlig, het och smakrik är kimchin ett underbart tillbehör till de flesta måltider, inte bara asiatiska utan till alla tänkbara västerländska rätter.

Du får insidertips på hur du går tillväga om du vill syra själv hemma. För att vara så oerhört enkelt blir resultatet uppseendeväckande läckert, smakrikt och hälsosamt. Tack vare grönsakernas inneboende rikedom av god bakteriekultur.

Byung-Hi Lim och Byung-Soon Lim är systrar och driver tillsammans med sin mamma Boo Mee Ja Lim och moster Im Kee Sun restaurang Arirang i Stockholm. Arirang öppnades redan 1975 och var den första restaurangen av sitt slag i Skandinavien. Ambitionen på restaurangen är att laga koreansk vardagsmat när den är som bäst. År 2009 gav de ut den prisbelönta kokboken Koreansk mat.

Provläs här

ISBN: 9789127137844
Författare: Lim, Byung-Hi; Lim, Byung-Soon
Övr medarbetare: Lidström, Kristin; Kern, Anna; Lidström, Kristin; Nilsson, Maria
Förlag: Natur & Kultur Allmänlitt.
Mediatyp/Bandtyp: Bok/Inbunden
Tryckår 2014

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.612 kg
Dimensioner (lxbxh) 22.5 x 18.5 x 2.0 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Kimchi och andra koreanska rätter”

*

Förfrågan