fermentera-2-0-jenny-neikell

Fermentera 2.0, Jenny Neikell

200 kr

En kärleksförklaring till grönsaker och (i dubbel bemärkelse) goda bakterier.

En vacker, inspirerande och kunskapsrik bok. En matnyttig och värdig uppföljare till Jenny Neikells kritikerrosade bok Fermentera.

8 i lager

Art.nr: 67124-641. Kategori: . Etiketter: , , , , .

Produktbeskrivning

Vi lever i en spännande tid där vi tack vare forskning lär oss allt mer om hur bakterier påverkar vår hälsa. Konsten att använda bakterier för att fermentera mat har vi dock känt till i årtusenden. I den här boken berättar Jenny Neikell inspirerande om hur vi kan skapa smaksensationer av grönsaker och deras naturliga bakterieflora. Med över 25 års erfarenhet av fermentering ger hon svar på alla hur och varför och delar med sig av ovärderliga tips för hemmafermenteraren.

Utöver olika varianter på klassiker som surkål och kimchi, får vi lära oss att fermentera kryddiga chutneys, smakrika rotfruktssallader, heta chilisåser, knapriga cruditéer och örtiga salsor. Dessutom får vi inspiration att ta tillvara den egna skörden och fermentera vildplockade växter, t ex genom att göra ”oliver” av nypon. Fermenteringsprocessen skapar unika smaker som syra, fruktighet och umami, som lyfter de mest alldagliga rätter till nya höjder samtidigt som bakterierna göra nytta i magen.

Jenny Neikell är folkhälsovetaren och projektledaren som bytte bana och återvände till sina syrliga rötter. Idag driver hon företaget Surtantens syrade som tillverkar mjölksyrade, ekologiska grönsaker som säljs till restauranger och butiker. Jenny Neikell erbjuder även inspirerande föreläsningar, workshops och utbildningar inom mjölksyrning och fermentering.

Ovanstående text är hämtad från Norstedts presentation av boken och författaren.

Förlag: Norstedts
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 152
Författare: Jenny Neikell
Foto: Tom Wall
Formgivning: Tom Wall / Pär Wickholm
ISBN: 978-91-1-308561-6

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.620 kg
Dimensioner (lxbxh) 24.70 x 17.3 x 1.70 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Fermentera 2.0, Jenny Neikell”

*

Förfrågan