Hirs Skalad

Hirs Skalad Demeter Lösv kg

48 kr

Välsmakande hirs från biodynamiska odlingar i Tyskland.

Slut i lager

Art.nr: 15732-260. Kategori: . Etiketter: , .

Produktbeskrivning

Hirs (Cetaria-italica)

Hirs, en viktig föda, inte bara för undulater.

Hirs är ett gammalt och mycket användbart frö, som är näringsrikt och naturligt fritt från gluten. Innehåller bl a mycket Fosfor, Järn, Magnesium och Zink, samt stora mängder B-vitaminer. Gott till bl a gröt, puddingar och pajer, till utfyllnad i soppor, till vegetariska biffar, gratänger och pastejer, och till baket.

Skölj i kallt vatten och tillsätt 2,5-3 dl vätska (buljong eller lätt saltat vatten) per dl hirs (beroende på vilken konsistens du vill ha). Koka sedan upp och låt sjuda under lock på svag värme i ca 15 minuter. Därefter kan hirsen gärna få stå och svälla under lock i ytterligare ca 15 minuter. Några speciella åtgärder med anledning av de bitterämnen som finns naturligt i hirs behöver inte vidtas beroende på att bitterämnena (saponinerna) finns i det skal som redan har tagits bort. Sköljningen är främst en åtgärd för att få bort ev förekommande dammrester och orenheter.

Se till att den hirs som du använder inte har fått stå och bli för gammal. Detta är viktigt då hirs innehåller en del fleromättade fettsyror, vilka är känsliga för oxidering (härskning), och då speciellt om hirsen är skalad. Om din hirs har en tydlig besk smak så har den härsknat, och är därmed inte längre lämplig som föda. Den gör då större nytta i komposten.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 1 kg
Dimensioner (lxbxh) 12 x 11 x 15 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Hirs Skalad Demeter Lösv kg”

*

Förfrågan