Produktbeskrivning
Svartkummin är mycket vanlig i Mellanöstern och Centralasien och har traditionellt använts som krydda, och ingår i husapoteket! Används bl a vid matsmältningsproblem och för att att minska problem med gaser i magen. Fröna används oftast hela och för att smaken ska komma fram hettas de snabbt upp i stekpannan. Används främst för att smaksätta grönsaksrätter, aubergine, pumpa och squasch, men också till fisk, lamm och som ströfrön på bakverk och i bröd.
Tips! Rosta svartkummin-, spiskummin- och fänkålsfrön och bjud på dem efter maten – speciellt efter kålrätter, kött och annnan svårsmält mat. Hjälper mot väderspänningar. Av fröna utvinns en vegetabilisk olja rik på omega 3 fettsyror och eterisk olja. Försvaras torrt och mörkt.
Du kan läsa mer om Svartkummin (Nigella sativa) på denna Wikipedia-sida.
Synpunkter
Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.