post

Bovete och skrädmjöl från Värmland

Boveteodling på Råglanda Gård i Molkom

Ett glädjande odlingsinitiativ i sköna Värmland.

Det glädjer oss alltid att kunna erbjuda bra svenska produkter. Det är dock frustrerande att konstatera att intresset och engagemanget för svensk produktion inte har den omfattning som man kan önska sig. Men, detta kan det naturligtvis bli ändring på. Den lokala produktionen behöver öka betydligt, och det tror vi också att den framöver kommer att göra. Det är en viktig faktor i en behövlig och nödvändig ekoutveckling.

Nytt att erbjuda idag är Krav-certifierat helt skalat bovete från Wermlands Bovete, odlat på Råglanda gård utanför Molkom i Värmland. Det är tröskat först när frosten har mognat bovetet. Detta för att ge bättre bakegenskaper och en mer mogen smak. Mer info om denna produkt hittar du om du klickar på en länk för Krav-bovete, under Relaterade produkter nedan.

En annan produkt från Värmland, som vi tidigare har haft i vårt sortiment och som vi nu åter har i lager, är Valterstens skrädmjöl från Stöpafors kvarn norr om Sunne i Värmland. Det är en mycket smak- och näringsrik fullkornsprodukt framställd av ekoodlad svarthavre (kultursorten Stormogul), rik på  avenatraminer ( fenoliska antioxidanter). Säden är odlad hos Valterstens på Vikbolandet i Östergötland samt rostad och mald på Stöpafors Kvarn, den enda kvarvarande skrädmjölskvarnen i Sverige. Mer information om Valterstens skrädmjöl och Stöpafors Kvarn finner du om du klickar på en av länkarna för skrädmjöl under Relaterade produkter nedan.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Ebba säger

  Jag har gjort en beställning här hos er med skrädmjöl, detta var för flera veckor sen och har fortfarande inte fått något trots att jag betalat. Mitt ordernummer är 16456. Hittar ingenstans att kontakta er så jag skriver här. Med vänlig hälsning, Ebba

  • Kjell Askling säger

   Det går bra att kontakta oss den här vägen också, men annars finns alla kontaktuppgifter under fliken Kontakt i menyn högst upp på sidan. Du är tyvärr inte ensam om att ha fått vänta alldeles för länge. Corona-paniken ute i samhället har nämligen fullständigt dränkt oss i ordrar. Din order är bland de äldsta olevererade och kommer att skickas imorgon eller senast på tisdag efter påsk. Beklagar förseningen.

  • Kjell Askling säger

   Hej!

   Wästgötarna har för tillfället inte siktat emmermjöl i sitt sortiment, och jag vet inte om/när de åter tar in det. Ev tar vi in det från Tyskland, men det dröjer i så fall troligen till hösten. Ett bra alternativ är annars Wästgötarnas virvlade emmermjöl, som också har ganska bra hållbarhet. Finns i lager.

 2. Drivia service AB säger

  Hej
  Ring gärna angående eran produkter är ett företag som inom
  Restaurang branschen samt Fastighetservice
  Mob. 0700 921375

  Mvh Nikolaos

  • Kjell Askling säger

   Hej!

   Vi har oerhört mycket att göra dagtid just nu, så jag föreslår att du betättar vad du vill via epost eller formulär, som du hittar på vår Kontakt-sida.

Välkommen med din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>