Emmermjöl från Wästgötarna

Emmermjöl Virv Krav Lösvikt kg

38 kr

Ett urgammalt smakrikt och näringsrikt virvlat vetemjöl, med vänligare gluten, från samodlarföreningen Wästgötarna.

Virvelprocessen ger ett riktigt finmalet och fluffigt mjöl, med kornets alla smaker i behåll.

7 i lager

Art.nr: 15720-651. Kategori: . Etiketter: , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

Emmer tillhör de allra första kulturväxterna. Det har sitt ursprung i den s k fertila halvmånen i mellanöstern (Libanon-Syrien-Turkiet-Irak), av många ansett som jordbrukets vagga. De allra äldsta fynden av Emmer bedöms vara ca 9500 år gamla. I Norden började Emmer användas för ca 6000 år sedan.

Emmer är smakrikt samt rikt på gluten, protein och mineraler. För att lyckas med brödbak på enbart Emmer behöver dock degen bearbetas en hel del för att resultatet skall bli bra. Detta därför att Emmer innehåller ett s k vekt gluten. Inget för den late bagaren alltså, men väl för alla andra som vill ha bröd med ett gluten som normalt fungerar mycket bättre ihop med vår matsmältning än vad bröd med vanligt, starkt gluten gör.

För att förbättra jäsningsegenskaperna kan man naturligtvis blanda med nyare vetesorter med starkt gluten, såsom vanligt Krav-odlat vete. Däremot passar inte det annars så utmärkta Lantvetet för detta ändamål, eftersom även detta innehåller ett vekare, hälsosammare gluten. Det går dock att baka med enbart hälsosamt vete om man jäser och gräddar i form, med något lösare deg än vanligt och med lite längre jästid (t ex över natten).

Förvaring: Torrt (ej över rumstemperatur).

Ursprungsland: Sverige.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 1 kg
Dimensioner (lxbxh) 13 x 8 x 16 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Emmermjöl Virv Krav Lösvikt kg”

*

Förfrågan