Gurkmeja Pulver CreArome 100 g

Gurkmeja Pulver CreArome 250 g

104 kr

Gurkmeja är sedan tusentals år tillbaka känd för sina hälsobringande effekter, och i synnerhet anses gurkmeja, med dess färgrika pigment kurkumin, ha starka antiinflammatoriska egenskaper.

Stimulerar aptiten och matsmältningen. Intas enklast genom att användas som krydda eller dip till mat, eller i smoothies.

4 i lager

Art.nr: 15830-521. Kategori: . Etiketter: , , , , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

Gurkmeja, som härstammar från sydostasien, är inte bara en viktig ingrediens i curry utan har också många andra förtjänster och användningsområden. Förutom som krydda i matlagningen används den även som råvara för färgämnen samt som ett effektivt naturläkemedel för behandling av bl a hudproblem, infammationer, leversjukdomar, matsmältningsproblem och menstruationssmärtor. Nyare forskning har dessutom visat att gurkmeja tycks ha bra effekt vid sådana problem som Alsheimers och Cancer.

Gurkmeja framställs ut växtens jordstam (rhizom), som kokas, torkas och males till det typiska gula pulvret. Det som ger gurkmeja sin karakteristiska gyllengula färg är ämnet Kurkumin som också är den aktiva substans som huvudsakligen bidrar till dess helande och läkande förmåga. Gurkmejans smak som torkad är svagt bitter, aningen skarp, och lite påminnande om ingefära, men som färsk är den söt, med en lätt röksmak och en touch av ingefära och ringblomma.

För att förstärka gurkmejans effekt som naturläkemedel kan det vara lämpligt att inta den ihop med Vitamin D3 och K2, allt enligt Sanna Ehdin Anandala. Mer om detta och annat om gurkmeja hittar du på denna Kurera-sida.

För att göra din egen curry kan du fräsa finriven färsk gurkmeja och ingefära med finhackad scharlottenlök, och sedan blanda i dina egna favoritkryddor (kanske spiskummin, kardemumma och koriander) som du rostar lätt.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.308 kg
Dimensioner (lxbxh) 10 x 10 x 9.5 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Gurkmeja Pulver CreArome 250 g”

*

Förfrågan