D3-vitamin Vegan 50 ml

D3-vit Vegan 50 ml Holistic

245 kr

D3-vitamin av vegetabiliskt ursprung (från lav). 250 dagsdoser à 2000 IE.

Dosering: 1–4 droppar (500–2000 IE) per dag i ett glas vatten eller enligt rekommendation. Omskakas före användning. Intag av D-vitamin kan öka behovet av magnesium.

Samtliga kosttillskott sändes fraktfritt vid beställning av tillskott för 600 kr och mer.

Slut i lager

Art.nr: 14412-021. Kategori: . Etiketter: , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

Allmänt

Holistic är en svensk distributör av relativt högvärdiga kosttillskott, tillhandahållna till rätt så hyfsade priser. Man har ingen egen tillverkning av kosttillskott, men deltar mycket aktivt i produktutvecklingen, och kontrollerar och specificerar produkterna ända ner på ingrediensnivå. Förutom distribution av kosttillskott har man också en ganska omfattande kursverksamhet.

Om D-vitamin

Vitamin D är ett fettlösligt vitamin (egentligen en form av prohormon) som finns i två huvudformer D2 (ergokalciferol) och D3 (kolekalciferol), där D2 bildas hos växter och produceras genom ljusaktivering av jäst, och där D3 bildas hos djur och är den hos oss naturligt förekommande formen. Vitamin D är fundamentalt för vår hälsa och inblandat i mängder av livsviktiga processer. Finns idag ett oändligt antal studier som klart visar på dess betydelse för vår hälsa, liksom på möjligheten att via högre halter av D-vitamin kunna komma till rätta med allehanda problem och sjukdomar. Den som söker han finner.

Vi kan tillgodogöra oss D-vitamin dels via solexponering, där syntetisering sker i huden med hjälp av ultraviolett ljus, och dels via D-vitaminrik föda, där upptaget sker i tunntarmen. Föda rik på D-vitamin är främst fet fisk såsom sill, ål, lax, sardiner, hälleflundra, tonfisk och makrill, men även i t ex ägg och svamp (bl a kantareller) innehåller D-vitamin, dock i mindre mängder. D-vitaminet lagras i levern samt i ben, hjärna och hud. Brist på D-vitamin har bl a satts i samband med tjocktarmscancer, bröstcancer, underlivscancer, irriterad tarm, MS, hjärtsvikt, sklerodermi, lupus, PCOS, diabetes, KOL, hypertoni och hypertyroidism.

På grund av våra arbets-, levnads- och matvanor är risken stor att vi inte tillgodogör oss tillräckligt med D-vitamin. Detta tillsammans med en utbredd rädsla för solen har säkerligen resulterat i en situation där de allra flesta lider brist på D-vitamin, åtminstone under vinterhalvåret. Det hela har givetvis inte blivit bättre av att vårdande myndigheter inte har varit tillräckligt intresserade av att se behovet, och allvaret i situationen.  Men, nu är det ju ändå hos oss själva som ansvaret för vår hälsa främst ligger, liksom för att rätta till denna allvarlig situation. Det kan vi i viss utsträckning göra med hjälp av kosttillskott, men bäst gör vi det via tillräckligt med solexponering, som dock knappast är möjlig att åstadkomma under vinterhalvåret, och D-vitaminrik föda.

Innehåll

En flaska innehåller 50 ml (250 dagsdoser à 2 000 IE).

Ingredienser

  • Ekologisk olivolja
  • Vitamin D3 (kolekalciferol)
  • D-alfatokoferol (naturlig vitamin E)

Vitamin D3 av vegetabiliskt ursprung, från lav.

Innehåll per dos

Innehåll
En droppe
(ca 0,05 ml)
% av DRI
4 droppar
(ca 0,2 ml)
% av DRI
Vitamin D3 12,5 µg(500 IE) 250 50 µg (2000 IE) 1 000
DRI = Dagligt referensintag

Dosering vuxna

1–4 droppar (500–2000 IE) per dag i ett glas vatten eller enligt rekommendation. Omskakas före användning. Intag av D-vitamin kan öka behovet av extra magnesium.

Dosering barn

1–2 droppar (500-1 000 IE) per dag. Om barnet ammas och mamman intar 4 000 IE per dag eller mer så kan man sänka barnets dos till 1 droppe per dag eller varannan dag.

Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.

Förvaring

Tillskottet bör förvaras svalt, torrt och mörkt, samt väl förslutet och utom räckhåll för små barn.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.120 kg
Dimensioner (lxbxh) 4 x 4 x 10.5 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “D3-vit Vegan 50 ml Holistic”

*

Förfrågan