Glasburk Fido 1 liter Blue Top

Glasburk Fido 1 lit 12-p Blue Top

480 kr

En praktisk och stilren glasburk, med blått snäpplock, för både vått och torrt.

19 i lager

Art.nr: 36399-108. Kategori: . Etiketter: , , , , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

Denna glasburk, som ingår i italienska Bormioli Rocco’s populära Fido-serie, är lämplig såväl för konservering via hermetisk inkokning som för inläggningar, torkat och allehanda förvaring. Fido-burkarna har bl a genomgått en speciell härdningsprocess som gör dem betydligt starkare än många andra glasburkar på marknaden.

Vit tätningsring (av syntetiskt gummi), godkänd för livsmedelsförvaring, samt BPA-fri, Ftalat-fri och Latex-fri, ingår. Tätningsringen klarar av att vara i kontakt med det mesta, men den passar inte så bra ihop med oljiga såser eller annan mycket oljerik föda.

Handdisk rekommenderas, men burken kan givetvis även diskas i diskmaskin om bygel och tätningsring avlägsnas. Sterilisering kan t ex ske i ugnen. Lägg då in burkarna (utan bygel och tätningsring) i ugnen, med fuktade handdukar eller något annat skyddande under och mellan burkarna, sätt ugnen på t ex 125 grader, och låt burkarna vara i ugnen i ca 30 minuter efter att den valda temperaturen har uppnåtts.

Tätningsringen kan steriliseras i kokande vatten (80-100 grader). Det allra bästa är att lägga tätningsringen i kallt vatten som sedan värms upp till önskvärd temperatur, men det går också bra att lägga ned tätningsringen direkt i det kokande vattnet, där den får ligga i ca 10 minuter. För bästa resultat är det bra att ha som vana att alltid doppa tätningsringen i kokande eller varmt vatten innan den appliceras på locket. Detta är speciellt viktigt när gamla ringar används.

För att vara säker på tätningsringens funktion vid konservering rekommenderar Bormioli Rocco byte inför varje ny konservering, men normalt kan du använda tätningsringen upprepade gånger. Detta under förutsättning att du håller tätningsringen ren, samt inte utsätter den för uttorkning eller andra förhållanden som kan försämra dess funktion. Om tätningsringen har mist sin elasticitet är det dags att byta ut den.

Instruktioner (på engelska) för konservering i Fido-glasburkarna hittar du på denna sida, och om du vill ha lite information om materialet i Fido-burkarna (på engelska) går du till denna sida.

Information för dig som mjölksyrar i Fido-burkarna

Även om Fidoburkarna inte är konstruerade för mjölksyrning så går det normalt ändå bra att använda dem för syrefri mjölksyrajäsning, utan speciella tillsatser eller åtgärder. Fidoburken är troligen den bästa glasburken för detta ändamål. Det vittnar många syrningsentusiaster om.

Att det går bra och är i stort sett riskfritt att syra i en Fidoburk gäller framför allt vid syrning av grönsaker och andra mer eller mindre fasta råvaror. Även vid syrning i glasburkar bör du dock se till att innehållet hålls under vätskeytan och att det finns gasutrymme ovanför denna yta.

Vid syrning av vätskor finns dock en viss risk att trycket kan bli för stort, ev med en explosion som följd. Vi rekommender därför någon form av avluftande anordning vid syrning av vätskor. Alternativt kan du kontrollera burken och justera bygeln i enlighet med råden i denna video.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 10 kg
Dimensioner (lxbxh) 44 x 34 x 17 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Glasburk Fido 1 lit 12-p Blue Top”

*

Förfrågan