post

Keramik från vårt grannland Polen

Keramik, en viktig del av kulturen i Boleslawiec

Handgjort och handmålat från sydvästra Polen.

Vi upptäckte Boleslawiec i sydvästra Polen när vi i höstas, på grund av nedläggning av en keramikfabrik i Tyskland, blev tvungna att hitta en ny tillverkare av mjölksyrningskrukor. Efter letande i Tyskland, Sverige, Danmark med flera länder fann vi till slut vad vi sökte hos Zaklady Ceramiczne Boleslawiec.

Det vi fann var inte bara mjölksyrningskrukor som uppfyllde våra högt ställda krav, utan också en månghundraårig, rik och levande keramiktradition, med ett oerhört rikt utbud av intressanta behovsprodukter i keramik.

Det var en mycket trevlig upptäckt, och det är en glädje att nu i viss utsträckning kunna dela denna upptäckt med våra kunder. Det gör vi med ett litet urval produkter, dels från redan nämnda Zaklady Ceramiczne Boleslawiec (ZCB), och dels från Ceramika Artystyczna Wiza (CAW).

Du hittar hela vårt keramiksortiment under Glas och keramik. Sortimentet är ännu så länge inte särskilt omfattande, men vi kommer att utöka det framöver, även med lite mer neutral och lite mindre exklusiv vardagskeramik, allt i takt med intresset från våra kunder. Kom gärna med synpunkter och frågor under Kommentarer nedan, eller under Synpunkter och Förfrågan på produktsidorna, och tala gärna om vilka keramikprodukter du vill se i sortimentet framöver.

Kommentarer till detta inlägg

    • Kjell Askling säger

      Vilken produkt är det du undrar över? Jag känner inte till någon produkt vid namn ”praliner bolesaviec 135″.

Välkommen med din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>