De bittra örterna, A Schöneck

De bittra örterna A Schöneck

125 kr

De bittra örterna som livselixir, av Annelies Schöneck.

Boken är tyvärr slut hos förlaget, som av allt att döma inte har för avsikt att trycka upp fler. Det går dock att få del av kunskaperna genom att ladda ned boken som en pdf-fil.

Slut i lager

Art.nr: 67113-085. Kategori: . Etiketter: , .

Produktbeskrivning

Det bittra är bra för hälsan.

Bitterämnen i maten stimulerar aptiten. Bittra ämnen såsom malört förbättrar även nedbrytningen av födan. Användning av bittra örter för att förbättra matsmältningen har en mycket lång tradition.

Det och mycket annat kan vi läsa om i  denna bok, ”De bittra örterna som livselixir”, som kom att bli Annelies Schöneck’s sista bok. Författarens ledmotiv är att visa hur man med små medel kan åstadkomma så mycket genom att använda olika bittra örter.

Malörten är kanske den mest kända bittra örten. Redan på 1600-talet f.Kr. beskrivs malörten som medicin i en egyptisk läkebok. I Sverige spelade klostren en viktig roll för spridningen av kunskaper om örternas användning. Malörten används idag främst som te och boken ger tips om beredning av medicinskt te. En annan användning av malörten är att använda den som brännvinskrydda.

Andra bittra örter som tas upp i boken är bl. a gråbo, åbrodd, dragon, gentiana, rölleka, kamomill, maskros och ingefära. För de olika örterna beskrivs förekomst och odling och användning. Våra örtkryddor passar inte bara i dietkosten, utan ger även piff åt olika maträtter. Praktiska råd om användningen av de bittra örterna ingår också i boken.

Denna bok, ”De bittra örterna som livselixir”, är en i raden av böcker från Annelies Schöneck. Tidigare utgivna böcker är ”Mjölksyrejäsning av grönsaker”, ”Dagligt bröd”, ”Säd i daglig kost” och ”Att ta tillvara äpplen”.

Boken är utgiven av Syrans Förlag, Arboga. ISBN 978-91-637-2546-3.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.140 kg
Dimensioner (lxbxh) 21 x 15 x 0.5 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “De bittra örterna A Schöneck”

*

Förfrågan