post

Kosttillskott för skeptiker, och andra

Ska man verkligen äta så'nt här?

I vissa lägen kan kosttillskott vara en lösning.

I en perfekt värld behövs inga kosttillskott. Där får vi allt som vi behöver för att hålla oss friska via näringstät och hälsosam föda, samt via ett fungerande och hälsosamt leverne. Nu lever vi emellertid, som bekant, inte i någon perfekt värld. Nej, långt därifrån.

I denna långt ifrån perfekta värld kan vi behöva kompensera för bristerna, liksom för våra egna felsteg. Då kan kosttillskott komma väl till pass, som en extra åtgärd och ett medel för att komma på banan igen, eller för att rätta till vissa problem, uppkomna till följd av en svåravhjälpt brist.

Att vi hos Svensk Ekomarknad är allmänt skeptiska till kosttillskott beror dels på att det finns så mycket dåliga och svårupptagliga kosttillskott ute på marknaden, vilka gör mer skada än nytta, och dels på att det är så lätt att välja att ta kosttillskott i stället för att rätta till det som är fel i grunden. Då har man valt ytterligare en genväg som visat sig vara en senväg.

Kosttillskott kan dock vara till nytta om vi väljer tillskott som gillas och känns igen av kroppen, och enbart använder dem som en tillfällig åtgärd för att komma till rätta med en akut situation, eller för att avhjäpa en brist som inte kan avhjälpas på ett bättre sätt. Kosttillskott kan också komma väl till pass för att bryta en ond cirkel eller för att ta sig ur en svår situation.

I nuläget har vi valt att huvudsakligen tillhandahålla kosttillskott från en amerikansk tillverkare (Innate Response och MegaFood), och från en svensk distributör (Holistic). Innate Response och MegaFood är utan tvekan skeptikerns märkesval, men eftersom kosttillskott av mycket hög kvalitet också är ganska dyra, har vi även tagit med ett bra budgetalternativ, nämligen Holistic.

Kommentarer till detta inlägg

  1. Kjell Askling säger

    Kom gärna med förslag (helst inkl motivering) på kosttillskott som du vet eller tror är riktigt bra, och efterfråga gärna kvalitetstillskott som du just nu inte hittar i vär ebutik, så kan vi kanske ta in dem i sortimentet, eller ordna fram dessa tillskott till dig.

Välkommen med din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>