Produktbeskrivning
Ett polerat ris, vilket betyder att den s k silverhinnan som omsluter riskornet är borttagen, och därmed också en del av näringen. Detta ris kommer från ej kontaminerade odlingar i Italien.
Om du vill koka gröt tag då 1,5 dl grötris och 3 dl vatten, och låt det koka i 10 minuter. Tillsättt sedan 7 dl mjölk (alt grädde och vatten), ev en kanelsång och 1/2 tsk salt och låt det hela få ett uppkok. Sänk därefter värmen till den lägsta och låt riset svälla i ca 45 miuter. Beroende på spis kan man behöva röra i gröten efter halva tiden så att gröten ej bränner vid.
Använd gröten som den är eller gör en pudding på den genom att tillsätta ett par ägg, några rivna bittermandlar och 1/2 dl russin. Grädda puddingen i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter. Jordgubbar, hallon och blåbär eller körsbärssås är gott till.
Ris à la Malta är lätt att göra på kall risgrynsgröt. Vispa 2 dl grädde löst och blanda ner i gröten, samt tillsätt 1/4 tsk vaniljpulver och även lite honung om du så önskar.
Synpunkter
Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.