Glasburk Fido 5 liter

Glasburk Fido 5 liter

78 kr

En praktisk och stilren glasburk, med snäpplock, för både vått och torrt.

Obs! Denna glasburk är rund, till skillnad från Fido 0,5-3 liter som är fyrkantiga.

19 i lager

Art.nr: 36328-915. Kategori: . Etiketter: , , , , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

Denna glasburk, som ingår i italienska Bormioli Rocco’s populära Fido-serie, är lämplig såväl för konservering via hermetisk inkokning som för inläggningar, torkat och allehanda förvaring. Fido-burkarna har bl a genomgått en speciell härdningsprocess som gör dem betydligt starkare än många andra glasburkar på marknaden.

Vit tätningsring (av syntetiskt gummi), godkänd för livsmedelsförvaring, samt BPA-fri, Ftalat-fri och Latex-fri, ingår. Tätningsringen klarar av att vara i kontakt med det mesta, men den passar inte så bra ihop med oljiga såser eller annan mycket oljerik föda.

Handdisk rekommenderas, men burken kan givetvis även diskas i diskmaskin om bygel och tätningsring avlägsnas. Sterilisering kan t ex ske i ugnen. Lägg då in burkarna (utan bygel och tätningsring) i ugnen, med fuktade handdukar eller något annat skyddande under och mellan burkarna, sätt ugnen på t ex 125 grader, och låt burkarna vara i ugnen i ca 30 minuter efter att den valda temperaturen har uppnåtts.

Tätningsringen kan steriliseras i kokande vatten (80-100 grader). Det allra bästa är att lägga tätningsringen i kallt vatten som sedan värms upp till önskvärd temperatur, men det går också bra att lägga ned tätningsringen direkt i det kokande vattnet, där den får ligga i ca 10 minuter. För bästa resultat är det bra att ha som vana att alltid doppa tätningsringen i kokande eller varmt vatten innan den appliceras på locket. Detta är speciellt viktigt när gamla ringar används.

För att vara säker på tätningsringens funktion vid konservering rekommenderar Bormioli Rocco byte inför varje ny konservering, men normalt kan du använda tätningsringen upprepade gånger. Detta under förutsättning att du håller tätningsringen ren, samt inte utsätter den för uttorkning eller andra förhållanden som kan försämra dess funktion. Om tätningsringen har mist sin elasticitet är det dags att byta ut den.

Instruktioner (på engelska) för konservering i Fido-glasburkarna hittar du på denna sida, och om du vill ha lite information om materialet i Fido-burkarna (på engelska) går du till denna sida.

Information för dig som mjölksyrar i Fido-burkarna

För dig som har för avsikt att använda glasburken för mjölksyrning, vilket går alldeles utmärkt även om den inte är tänkt för detta, finns en del info (på engelska) på denna webbsida. Låt dig dock inte skrämmas av den varnande rubriken. Du kan nämligen enkelt kolla att den aktuella glasburken fungerar som den bör för mjölksyrning. Här har du en video som visar hur du gör detta, samt hur du, om behov finns, utför erforderliga justeringar. Det är viktigt att beakta detta eftersom det finns en viss risk (om än väldigt liten) att glasburken exploderar (p g a övertryck) ifall bygeln sluter an locket alldeles för hårt mot tätningsringen/burken.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 1.7 kg
Dimensioner (lxbxh) 17.5 x 17.5 x 28.3 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Glasburk Fido 5 liter”

*

Förfrågan