Konserver - lufttätt lagrad näring

Konserver

Konserver hör inte precis till de allra främsta källorna för näring, men kan vara ett bra och välkommet komplement såväl allmänt i vardagen som vid särskilda situationer. Om konserven är av mjölksyrejäst slag kan den dessutom utgöra ett mycket hälsosamt tillskott till vår föda. Mjölksyrejäsning är en naturlig och levande form av konservering som har mycket gamla anor, men som tyvärr har kommit i skymundan för hermetisk inkokning och storskalig industriell konservering. Det vill vi gärna försöka ändra på.

Vi vill också gärna slå ett slag för mjölksyrning av t ex grönsaker (ekoodlade förstås) hemma. Det är både enkelt och roligt med naturlig och hälsosam konservering, och så slipper man oroa sig för mer eller mindre dolda problem med t ex gifter och mögel, som ofta följer i släptåg på den industriella, kommersiell hanteringen. Utrustning och tillbehör för mjölksyrning, t ex i form av syrningskrukor, glasburkar, kålhyvlar, kålstampar, havssalt, kryddor och litteratur (där vi rekommenderar Annelies Schönecks utmärkta bok om mjölksyrning), finner du i vår eButik via en sökning på t ex mjölksyrning. Unna dig konserverad föda med livskraft.

Denna kategori innehåller f n följande produkter:

Visar alla 7 träffar