Havssalt Grovt Danival

Havssalt Grovt Danival 1 kg

33 kr

Grovt oraffinerat havssalt från Atlanten.

Lättupptagligt jod ingår naturligt i detta oraffinerade havssalt. Denna form av jod fungerar, till skillnad från den oorganiska, även utmärkt i samband med mjölksyrning.

Slut i lager

Art.nr: 15931-301. Kategori: . Etiketter: , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

Oraffinerat grovt havssalt från Atlanten, otvättat, obehandlat, och utan tillsatser. Saltet skördas traditionsenligt för hand på lerskikt, och har naturligt låg halt av bly och tungmetaller.

Detta är ett salt som är fullt av betydelsefulla mineralier och spårelement i en komplex ba­lans, som mycket nära överensstämmer med människans kroppsvätskor. Här finns den kemiska och näringsmässiga mångfald som våra kroppar behöver. För salt är livsviktigt för oss människor, trots att vi ofta får höra annat, och ofta får rådet att hålla nere vår saltkonsumtion.

På ett sätt har de som förespråkar minskad saltkonsumtion rätt, men det salt som vi skall vara oroliga för, och helst helt upphöra med, är konsumtionen av raffinerat, hårt processat salt. Det saltet är onaturligt, såväl som produkt som för vår kropp, och gör definitivt mer skada än nytta. Oraffinerat, naturligt framtaget salt är dock bra för oss, men som alltid givetvis i moderation.

Jod ingår naturligt i oraffinerat, oprocessat havssalt, och i en form som lätt kan tas upp i våra kroppar. Jod är nödvändigt för syntes av sköldkörtelhormonerna, som bland annat reglerar ämnesomsättningen i kroppen. För lågt dagligt intag av jod kan orsaka symptom som struma.

I vanligt vitt salt har raffineringsprocessen förstört joden, och man har därför ersatt denna med en oorganisk form av jod. Denna typ av jod har kroppen emellertid svårt att ta upp, och den passerar snabbt (på ca 20 minuter) ut i urinen, medans naturlig jod från oraffinerat havssalt blir kvar i kroppen i ett par dygn, dvs länge nog för att kunna komma kroppen till nytta.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 1.02 kg
Dimensioner (lxbxh) 24 x 12 x 4 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Havssalt Grovt Danival 1 kg”

*

Förfrågan