Amaranthfrön, hela

Amaranth Hel Indien Lösv kg

35 kr

Amaranth (glutenfritt och proteinrikt) från ekocertifierade odlingar i Indien.

16 i lager

Art.nr: 15704-470. Kategori: . Etiketter: , , , , .

Produktbeskrivning

Amarantodling

Amaranth, näringsrikt och färgsprakande.

Amaranth är ett proteinrikt (med 13-14% fullvärdigt protein) glutenfritt frö som är rikt på vitaminer (bl a C-vitamin) och mineraler, såsom kalcium, magesium, potassium, fosfor och järn. Det är relativt snabbkokt (ca 25 minuter) samt användbart som basföda och i mängder av maträtter, såsom i gröt, grytor, puddingar, röror, biffar, sallader och bakverk.

Amaranth kan med fördel användas som ett alternativ till t ex ris och pasta. Vanliga sädesslag vinner också ofta på en inblandning av amaranth, såväl när det gäller smak och näring som när det gäller hälsan.

Amaranth kan också poppas, och därmed bli fluffigare, på ungefär samma sätt som när man poppar majs. Använd därmed helst en kastrull eller panna med lock vid poppningen.

Amaranth, som lär ska ha använts i Sydamerika så långt tillbaka som för 8000 år sedan, är nära besläktad med Quinoa, och har en mild, lite nötaktig smak. En skillnad mot Quinoa är att Amaranth är relativt fattigt på saponiner, vilket betyder att man slipper den sköljningsprocedur som vanligen rekommenderas vid tillagning av t ex Quinoa.

Kokning: Tillsätt 2,5-3 dl vätska per dl Amaranth. Koka upp och låt sedan sjuda i ca 25 minuter, eller tills vätskan har tagits upp. För grötkonsistens utökas vätskemängden något.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 1 kg
Dimensioner (lxbxh) 12 x 11 x 15 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Amaranth Hel Indien Lösv kg”

*

Förfrågan