Koriander Hel Torkad 100 g

Koriander Hel Torkad 100 g

47 kr

Ekologiskt odlat korianderfrö från CreArome.

En fin och personlig krydda, som bl a passar bra till svårsmält mat. Ger en indisk touch.

6 i lager

Art.nr: 15843-267. Kategori: . Etiketter: , , , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

KorianderfrönKoriander är en ettårig ört som kan bli meterhög, men bladen skördas när den är cirka 1,5 dm hög. Blommorna är vita och växer i flockar. De övre bladen är breda liknande bladpersilja. Både blad och frukt (se Korianderfrön) är användbara. Det är en av de älsta kryddväxterna som odlats i Indien, Kina, Egypten och intilliggande länder och sägs vara den mest använda bladkrydda i världen. Judarna kryddade kakor med koriander och romarna använde den till konservering av kött. På 1700-talet tuggades bladen täckta med socker. Carl von Linné: ”fröna lagda under örngott fördriver vägglöss” och ”de är goda för okyskhet”. Förekommer i läkemedel som smakförbättrare.

Kryddan har en ”varm & fuktig doft” och en söt, något bitter smak. Används mycket i Indien och Sydostasien. Den används i matlagning som ensam krydda eller i sällskap med andra, t.ex. spiskummin, kanel och ingefära. Ingår i kryddblandningar som curry, garam masala och tabil.

Koriander passar till fisk, kött, färs, grönsaker, soppor, risrätter och ägg, som brödkrydda, till inläggningar och i efterrätter. I Indien görs en vanligt förekommande chutney på stötta korianderblad, chilipeppar, vitlök, senapsolja och salt. Koriander kan med fördel användas ihop med ”svårsmält” mat såsom bröd, kål och kålrot. Kan motverka magknip, som ofta är förknippat med denna typ av mat.

Bilden och det mesta av texten ovan är hämtat från Spisa.nu, där du också bl a kan hitta en hel del recept med koriander.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.13 kg
Dimensioner (lxbxh) 7.5 x 5 x 15 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Koriander Hel Torkad 100 g”

*

Förfrågan