Stora boken om fermentering

Stora boken om fermentering

212 kr

Fakta och 75 recept med jäst, mögel och bakterier.

Här samsas de bästa recepten ur Jenny Neikells två tidigare böcker med en ny uppdaterad faktadel och även en del nya recept.

10 i lager

Art.nr: 67124-642. Kategori: . Etiketter: , , , , .

Produktbeskrivning

Succéböckerna Fermentera och Fermentera 2.0 banade väg för fermenteringsvågen i Sverige. I Stora boken om fermentering samlar vi de bästa recepten ur Jenny Neikells två tidigare böcker, och får även en ny uppdaterad faktadel och helt nya recept.

Fermentering är matlagning med hjälp av goda mikroorganismer. Jäst, mögel och bakterier förändrar doft och textur i maten och bildar spännande smaker, som syra och umami. Dessutom kan fermenterad mat ha positiva effekter på vår hälsa.

I den här boken får du bekanta dig med allt från kimchi, koji och kombucha till tempeh, kefir och surdeg. I bokens gedigna faktadel beskrivs fermenteringstekniker och mikrobiologiska processer på ett fängslande och lättfattligt vis.

Med de detaljerade recepten som inte bara förklarar hur, utan varför, är det enkelt att lyckas med fermentering hemma och det behövs ingen dyr specialutrustning. Med några burkar, sildukar och en spis kommer man långt. Välkommen in i en fascinerande värld av goda smaker!

Ovanstående text är hämtad från Norstedts presentation av boken och författaren.

Förlag: Norstedts
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Antal sidor: 283
Författare: Jenny Neikell
Foto: Tom Wall, David Back
Formgivning: Pär Wickholm
ISBN: 978-91-1-308561-6

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 1.042 kg
Dimensioner (lxbxh) 24.5 x 18 x 2.80 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Stora boken om fermentering”

*

Förfrågan