Produktbeskrivning
Mjölksyrejäsning är en konserveringsmetod som med hjälp av de bakterier som naturligt finns på grönsakerna ger syrliga inläggningar med hjälp av lite salt. Denna urgamla förädling och konservering är ett bra sätt att ta tillvara bl a grönsaker så som paprika, tomat, gurka, sockerärter, rotfrukter etc. Har man svårt att tex tåla kål eller rotfrukter är detta ett väldigt bra komplement till salladen.
Gammal som ung, ingen är för gammal för att lära sig denna konserveringsmetod som är långt mycket bättre än dessa ättiksinläggningar med socker som vi kan köpa i butiken. En funktionell mjölksyrningskruka i lagom storlek, eller en vanlig konserveringburk i glas med gummiring, och dina favoritgrönsaker, sedan är det bara att sätta i gång. En bok som bör finnas i alla hushåll.
80 sidor, A5-format, mjuka pärmar.
Ett längre utdrag ur boken finner du här. I boken finns dock mycket mer information och många fler recept. Så köp boken om du vill bli stimulerad, och välinformerad om mjölksyrejäsning.
Synpunkter
Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.