Sju årstider i Majas kök

Sju årstider i Majas kök

192 kr

Maja Söderberg bjuder på årstidsmat med fokus på miljö och hälsa, och gärna med närproducerade råvaror.

3 i lager

Art.nr: 67476-880. Kategori: . Etiketter: , , , , .

Produktbeskrivning

Med inspiration från årstidens närproducerade råvaror bjuder Maja Söderberg i sin nya bok på allt från torsdagsmiddagar och vintersallader till skördefest och rabarbermuffins. Det är mat med omtanke om såväl hälsa och plånbok som klimat och miljö.

I en tid när frukt- och grönsaksavdelningen i matbutiken ser likadan ut året om är det inte längre lätt att veta vilka råvaror som egentligen är i säsong. För att återuppliva denna kunskap och därigenom kunna göra klimatsmarta val inleds varje kapitel i Sju årstider i Majas kök med en årstidsanpassad klimatpyramid, som tar hänsyn till råvarornas miljö- och klimatpåverkan under året.

Klimatpyramiderna är pedagogiska modeller som fungerar som ett användbart redskap i planeringen av vardagens alla måltider, men utgör också ett vasst inlägg i matdebatten. Uppbyggnaden är densamma som den klassiska matpyramiden: Basen består av mat man kan äta ofta, maten i mitten kan ätas ett par gånger i veckan och det som finns i pyramidens topp är mat för fest eller andra enstaka tillfällen.

Att dela upp året i fyra årstider blir ett alltför trubbigt instrument när det handlar om mat – i juli kan vi till exempel njuta av minst tio nya råvaror, som inte fanns i juni. För att göra klimatpyramiderna mer dagsaktuella och användbara har Maja därför delat upp året i sju årstider.

Hälsoaspekterna väger tungt i pyramiderna som har utarbetats i samarbete med nutritionist Camilla Gard. De är även granskade av mat- och klimatforskaren Johanna Björklund från SLU.

Bokens vackra receptbilder och inspirerande miljöbilder från grönsakslandet, svampskogen och bondgården är tagna av fotograf Lisa Björner. Matbilderna har stylats Anna Wendt.

Författare: Söderberg, Maja
Förlag: ICA Bokförlag
ISBN: 9153436555
ISBN-13: 9789153436553
Format: Inbunden
Språk: Svenska
Utgivning: 2011-04-08
Upplaga: 1
Sidor: 157
Storlek: 200x20x250
Vikt: 594 g

Text och bild hämtat från distributören Förlagssystem AB.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.594 kg
Dimensioner (lxbxh) 25 x 20 x 2 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Sju årstider i Majas kök”

*

Förfrågan