Produktbeskrivning
Mandelfruktens kärna (stenfrukten) är en utmärkt näringskälla som inte bara innehåller mycket protein och nyttiga fetter utan också är rik på viktiga mikronäringsämnen såsom Riboflavin, Vitamin E, Mangan, Koppar och Zink. Detta betyder dock inte att det är bra att frossa på mandelkärnor. De innehåller nämligen också ett eget skydd (fytinsyra) som binder till sig flera av de viktiga mineralerna, vilket därmed gör dem otillgängliga för oss.
Om vi emellertid köper mandlar som har vuxit under bra förhållanden och inte har upphettats, samt blötlägger (förslagsvis i 10-12 timmar) mandlarna, minskar vi detta problem betydligt. Under blötläggningen aktiveras nämligen enzymet fytas, som även detta finns i oupphettade mandlar, med den positiva följden att mineralerna i stor utsträckning frigörs. Om vi dessutom väljer att ha mångfald i vår mathållning, och även ser till att inta föda med förnuft och måtta, ja då kan mandelkärnor säkerligen vara ett viktigt och nyttigt inslag i vår kosthållning.
Av Livsmedelsverket redovisat näringsinnehåll för 100 g mandelkärnor hittar du på denna sida.
Synpunkter
Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.