El flingpress KoMo FlocMan
El flingpress KoMo FlocMan, med sädEl flingpress KoMo FlocMan,demonteradEl flingpress KoMo FlocMan, sida-bak

El flingpress KoMo FlocMan

3.850 kr

En stilfull elektrisk flingpress i massiv bok och stål för storförbrukaren, eller för de som allmänt vill ha lite hjälp med valsningen/pressningen.

Slut i lager

Art.nr: 36418-360. Kategori: . Etiketter: , , , , , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

En vacker och effektiv flingpress i massiv bok och stål för dig som vill pressa stora mängder flingor, eller som tycker att handflingpressar är för långsamma och jobbiga. FlocMan klarar alla sädesslag (utom majs), samt oljehaltiga fröer och örter, och den arbetar tyst och snabbt.

Havre och oljehaltiga fröer kan valsas/pressas direkt, även om t ex lätt fuktad havre ger något mer sammanhållande flingor. Övriga sädeslag och fröer, såsom vete, råg, korn, hirs osv, behöver fuktas, och därmed bli mer elastiska, för att kunna pressas till sammanhängande flingor. Skölj sädeskornen/fröerna i en sil under rinnande vatten, bred ut dem luftigt och låt dem ligga i några timmar eller över natten.

Om du vill ha havreflingor som inte är upphettade kan du välja hel Nakenhavre som råvara. All vanlig hel havre som finns i handeln är nämligen ångpreparerad. Detta för att skalad vanlig havre oxiderar (härsknar) väldigt snabbt efter att den har skalats. Bör dock i sammanhanget påpekas att Nakenhavre kan innehålla en mindre del tunna skaldelar, vilka kan upplevas som besvärande för de som är känsliga för detta.

Malkapacitet: 80-100 g flingor per minut. Behållare: 700 g. Pressverk: Valsar i rostfritt stål. Motor och motoreffekt: Industrimoter på 140 W. Ljudnivå vid malning: < 40 dB. Vikt: 5,5 kg. Höjd/djup/bredd: 320/290/150. Kabinettmaterial: massiv bok (naturligt behandlad med vegetabilisk olja) och rostfritt stål. Garantitid: 12 år (vid kommersiellt bruk dock bara 2 år).

FlocMan levereras med en passande keramikskål (se bild).

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 5.5 kg
Dimensioner (lxbxh) 29 x 15 x 32 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “El flingpress KoMo FlocMan”

*

Förfrågan