LactoVitalis Pro 30 kapslar Holistic

LactoVitalis Pro 30 kaps Holistic

214 kr

Ett kosttillskott för att komma till rätta med diverse matsmältningsbesvär eller obalanser i tarmfloran.

Dosering: 1 kapsel per dag, gärna till mat. Kan vid behov ökas till 4 kapslar per dag.

Samtliga kosttillskott sändes fraktfritt vid beställning av tillskott för 600 kr och mer.

2 i lager

Art.nr: 14445-009. Kategori: . Etiketter: , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

Allmänt

Holistic är en svensk distributör av relativt högvärdiga kosttillskott, tillhandahållna till rätt så hyfsade priser. Man har ingen egen tillverkning av kosttillskott, men deltar mycket aktivt i produktutvecklingen, och kontrollerar och specificerar produkterna ända ner på ingrediensnivå. Förutom distribution av kosttillskott har man också en ganska omfattande kursverksamhet.

Om LactoVitalis

 • 12 bakteriestammar
 • Med den välstuderade mjölksyrabakterien Lactobacillus rhamnosus GG
 • Cirka 90 procent av bakterierna kommer oskadda fram
 • Ger garanterat, minst 6,5 miljarder bakterier ända fram till utgångsdatum
 • FOS (fruktooligosackarider) ger rätt näring till mjölksyrabakterierna
 • Alla bakteriekulturer är helt mjölkfria
 • Vitamin C bidrar till immunsystemets normala funktion
 • Vitamin B2 bidrar till att bibehålla normala slemhinnor

LactoVitalis Pro bygger på en patenterad teknologi som verkar för att skydda de känsliga mjölksyrabakterierna på dess väg till tarmen där större delen av vårt immunsystem finns.

Det är alltså inte antalet bakterier du stoppar i dig som räknas, utan hur många som faktiskt gör nytta. Mest nytta gör mjölksyrabakterierna först när de når tarmen levande.

LactoVitalis Pro innehåller därför stammar som i sig själva är tåliga. Majoriteten av bakteriestammarna klarar av att exponeras för mag- och gallsyra utan att skadas. Dessutom ”bäddas” bakterierna i LactoVitalis Pro in i ett skyddande hölje som gör dem ännu mer motståndskraftiga. På så sätt skyddas bakterierna tills de når tarmen.

Det är själva pulvret i kapseln som utgör det skyddande höljet runt bakterierna. Den yttre kapseln är bara till för att lättare dosera produkten och inte för att skydda bakterierna. Det går alltså bra att dela kapseln om man vill.

Kan LactoVitalis Pro användas av barn, gravida och ammande?

Ja, det går utmärkt. Barn kan ta halv dos. Du kan öppna kapseln och tömma ut så mycket som önskas i exempelvis lite vatten eller juice. Det påverkar inte mjölksyrabakterierna då de fortfarande ligger ”inbäddade” i det skyddande höljet som är en del av pulvret. Den yttre kapseln är bara för att lättare dosera produkten och inte för att skydda bakterierna.

Kan man få reaktioner i början?

Har du en kraftig obalans i tarmfloran kan du få reaktioner i början. Det kan vara gaser, ljud från tarmen och en obehagskänsla. Dessa symtom upphör som regel efter en tid.

Varför mjölksyrabakterier?

I tarmen finns 100-tals olika arter av bakterier. Det totala antalet bakterier i och på kroppen är tio gånger fler än antalet kroppsegna celler, merparten av dessa bakterier återfinns i tarmen.

Stress, dålig kost och vissa läkemedel, med mera, skapar obalanser i tarmfloran. Åker du utomlands utsätts du för andra bakterier som kan leda till problem.

Ingredienser

 • Fyllnadsmedel (majsstärkelse, fruktooligosackarider och riskliextrakt)
 • Mjölksyrabakterier (L. rhamnosus GG 341, B. lactis 115, B. longum 113, B. bifidum 112, L. acidophilus 103, Lc. lactis 109, L. casei 105, S. thermophilus 301, B. breve 114, L. plantarum 111, L. paracasei 106 och L. salivarius 108)
 • Askorbinsyra
 • Klumpförebyggandemedel (kiseldioxid)
 • Riboflavin.

Kapseln är vegetabilisk och består av cellulosa från träd.

Dosering vuxna

1 kapsel per dag, gärna till mat. Vid behov kan doseringen ökas till 4 kapslar per dag. Det går bra att dela kapseln om man vill.

Dosen bör ej överskridas, och kosttillskott bör inte ersätta vanlig föda.

Förvaring

Tillskottet bör förvaras svalt (gärna kylskåpssvalt), torrt och mörkt, samt väl förslutet och utom räckhåll för små barn.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.051 kg
Dimensioner (lxbxh) 5 x 5 x 9.5 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “LactoVitalis Pro 30 kaps Holistic”

*

Förfrågan