D3-vitamin 5000 IE 90 kapslar Holistic

D3-vit 5000 IE 90 kaps Holistic

166 kr

D3-vitamin i lättupptaglig form med 125 mcg (5000 IE) i varje kapsel.

Dosering: 1 kapsel varannan dag, eller enligt rekommendation. Tas i samband med måltid. Intag av D-vitamin kan leda till behov av extra magnesium.

Samtliga kosttillskott sändes fraktfritt vid beställning av tillskott för 600 kr och mer.

1 i lager

Art.nr: 14412-015. Kategori: . Etiketter: , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

Allmänt

Holistic är en svensk distributör av relativt högvärdiga kosttillskott, tillhandahållna till rätt så hyfsade priser. Man har ingen egen tillverkning av kosttillskott, men deltar mycket aktivt i produktutvecklingen, och kontrollerar och specificerar produkterna ända ner på ingrediensnivå. Förutom distribution av kosttillskott har man också en ganska omfattande kursverksamhet.

Om D-vitamin

Vitamin D är ett fettlösligt vitamin (egentligen en form av prohormon) som finns i två huvudformer D2 (ergokalciferol) och D3 (kolekalciferol), där D2 bildas hos växter och produceras genom ljusaktivering av jäst, och där D3 bildas hos djur och är den hos oss naturligt förekommande formen. Vitamin D är fundamentalt för vår hälsa och inblandat i mängder av livsviktiga processer. Finns idag ett oändligt antal studier som klart visar på dess betydelse för vår hälsa, liksom på möjligheten att via högre halter av D-vitamin kunna komma till rätta med allehanda problem och sjukdomar. Den som söker han finner.

Vi kan tillgodogöra oss D-vitamin dels via solexponering, där syntetisering sker i huden med hjälp av ultraviolett ljus, och dels via D-vitaminrik föda, där upptaget sker i tunntarmen. Föda rik på D-vitamin är främst fet fisk såsom sill, ål, lax, sardiner, hälleflundra, tonfisk och makrill, men även i t ex ägg och svamp (bl a kantareller) innehåller D-vitamin, dock i mindre mängder. D-vitaminet lagras i levern samt i ben, hjärna och hud. Brist på D-vitamin har bl a satts i samband med tjocktarmscancer, bröstcancer, underlivscancer, irriterad tarm, MS, hjärtsvikt, sklerodermi, lupus, PCOS, diabetes, KOL, hypertoni och hypertyroidism.

På grund av våra arbets-, levnads- och matvanor är risken stor att vi inte tillgodogör oss tillräckligt med D-vitamin. Detta tillsammans med en utbredd rädsla för solen har säkerligen resulterat i en situation där de allra flesta lider brist på D-vitamin, åtminstone under vinterhalvåret. Det hela har givetvis inte blivit bättre av att vårdande myndigheter inte har varit tillräckligt intresserade av att se behovet, och allvaret i situationen.  Men, nu är det ju ändå hos oss själva som ansvaret för vår hälsa främst ligger, liksom för att rätta till denna allvarlig situation. Det kan vi i viss utsträckning göra med hjälp av kosttillskott, men bäst gör vi det via tillräckligt med solexponering, som dock knappast är möjlig att åstadkomma under vinterhalvåret, och D-vitaminrik föda.

Innehåll

En burk innehåller 90 vegetabiliska kapslar med 125 mcg (5000 IE) i varje kapsel.

Ingredienser

Fyllnadsmedel (mikrocristallin cellulosa) och D3 (kolekalciferol), utvunnet ur fett från fårull.

Kapseln är vegetabilisk och består av cellulosa från träd.

Dosering

1 kapsel varannan dag, eller enligt rekommendation. Tas i samband med måltid. Intag av D-vitamin kan leda till behov av extra magnesium.

Dosen bör ej överskridas, och kosttillskott bör inte ersätta vanlig föda.

Förvaring

Tillskottet bör förvaras svalt, torrt och mörkt, samt väl förslutet och utom räckhåll för små barn.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.064 kg
Dimensioner (lxbxh) 5 x 10.5 x 5 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “D3-vit 5000 IE 90 kaps Holistic”

*

Förfrågan