Gummiringar till Fido glasburkar

Tätn-ring Fido 0,1-0,2 l 6-pack

28 kr

Extra tätningsringar till Fido-burkar i storlekarna 0,125 och 0,2 liter.

71 i lager

Art.nr: 36386-714. Kategori: . Etiketter: , , , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

Vit tätningsring (av syntetiskt gummi), som är godkänd för livsmedelsförvaring, samt BPA-fri, Ftalat-fri och Latex-fri. Tätningsringen klarar av att vara i kontakt med det mesta, men den passar inte så bra ihop med oljiga såser eller annan mycket oljerik föda. Tätningsringens inner- och yttermått är 55 och 80 mm.

Tätningsringen kan steriliseras i kokande vatten (80-100 grader). Det allra bästa är att lägga tätningsringen i kallt vatten som sedan värms upp till önskvärd temperatur,  men det går också bra att lägga ned tätningsringen direkt i det kokande vattnet, där den får ligga i ca 10 minuter. För bästa resultat är det bra att ha som vana att alltid doppa tätningsringen i kokande eller varmt vatten innan den appliceras på locket. Detta är speciellt viktigt när gamla ringar används.

För att vara säker på tätningsringens funktion vid konservering rekommenderar Bormioli Rocco byte inför varje ny konservering, men normalt kan du använda tätningsringen upprepade gånger. Detta under förutsättning att du håller tätningsringen ren, samt inte utsätter den för uttorkning eller andra förhållanden som kan försämra dess funktion. Om tätningsringen har mist sin elasticitet är det dags att byta ut den.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.055 kg
Dimensioner (lxbxh) 16 x 13 x 2 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Tätn-ring Fido 0,1-0,2 l 6-pack”

*

Förfrågan