post

Äntligen nya syrningskrukor från Polen

En ny serie ZCB-krukor från Polen

En glad nyhet i syrningssäsongens slutskede.

Nu har vi äntligen fått en första liten sändning av de nya vidareutvecklade, betydligt lättare syrningskrukorna från ZCB i Polen. Det var på tiden, kan man lugnt säga, även om årets syrningssäsong nu går mot sitt slut.

Vi har tålmodigt väntat på leverans av de nya krukorna, och på ZCB-leveranser över huvud taget, och det ända sedan i våras, då ZCB till vår stora förvåning plötsligt meddelade att man stängt ned den gamla produktionslinjen för att i fortsättningen enbart satsa på en ny, lättare typ av syrningskrukor.

Det vi kan tillhandahålla nu av den nya serien är mörkbruna och olivgröna 5-liters-krukor, men såväl 10- som 20-liters av den nya lättare serien är på gång. I storlekarna fr o m 10 liter finns det dessutom fortfarande en hel del ZCB-krukor i den gamla serien kvar.

Nå, var de värda att vänta på? Ja, det tycker vi. För även om vi både saknar och gillar det gamla utseendet så är den nya syrningskrukan totalt sett en betydligt bättre syrningskruka. Den är inte bara lättare utan också funktionsmässigt bättre, med bl a rejälare vattenlås, högre inre vattenlåsring, och mer greppvänliga handtag. Dessutom verkar ytfinishen vara betydligt bättre på de nya krukorna än på de gamla. Nu blir det ännu roligare att mjölksyra.

Så om du är ute efter en lätt, elegant och riktigt bra syrningskruka bör de nya ZCB-krukorna definitivt kunna vara något för dig. Om inte så kanske du t ex hittar vad du söker bland våra tjeckiska, lite ”gammalmodiga”, rustika syrningskrukor eller bland utbudet av glasburkar från Bormioli Rocco. Välj det som passar dig. Det huvudsakliga är att du mjölksyrar.

OBS! Om du beställer direkt via länkarna nedan, och inte via produktsidorna, bör du tänka på att tyngder behöver beställas separat eftersom de inte ingår i själva krukan. Information och tyngder finns på resp produktsida, som du når genom att klicka på produktbilderna nedan.

Kommentarer till detta inlägg

 1. Charlotta Gillgren säger

  Hej, jag är mycket intresserad av att köpa ett sånt här krus. Skulle detta vara möjligt?
  Med vänlig hälsning/
  Charlotta Gillgren
  0707989349

 2. Olle Sålder säger

  Hej,
  Köpte kruka, stöt, salt och kålhyvel.
  Allt utom kålhyveln var bra.
  Kålhyveln var rätt slö. slet sönder kålen i stället för att hyvla den

  Olle

  • Kjell Askling säger

   Hej Olle!

   Förstår att du är missnöjd med ”kålhyveln” eftersom det var en rivhyvel som du beställde och fick levererad, och en rivhyvel funkar inget vidare till ovanjordskål, vilket jag antar att du har använt den till. En rivhyvel är främst avsedd för strimling av rovor, kålrötter och andra rotfrukter, vilket också tydligt framgår av produktbeskrivningen. Motsvarande storlek (50 cm) på kålhyvel är tillfälligt slut i lager på sajten, men vi har en kvar, som har ett litet obetydligt märke på släden. Priset på den är 220 kr, och vi håller på den för din räkning ett par dagar.

  • Kjell Askling säger

   De syrningskrukor som finns i lager skickas från vårt lager inom 2 arbetsdagar. De ZCB-krukor som f n inte finns i lager beräknas inkomma under andra halvan av december. Nästa sändning av KZ-krukor från Tjeckien beräknas inkomma i slutet av januari eller början av februari.

 3. Nils Paulsson säger

  Hej,
  Köpte tre st syrningskrus av den nya modellen i veckan. De levererades till dörren inom två dagar via DHL. Snabbare kan det inte bli. Det första är redan igång med rödkål. Det blippar för fullt.
  Jag är utomordentligt nöjd och hoppas att mina barn också kommer att glädja sig.
  Tack för god och snabb service.
  Nils

Välkommen med din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>