MSM 60 kapslar Dr Mercola

MSM 60 kapslar Dr Mercola

298 kr

Ett tillskott med hög biotillgänglighet som kan ge ett ofta behövligt tillskott av organiskt svavel.

Dosering: 2 kapslar 1 gång per dag (förslagsvis före kl 15.00 på dagen då MSM ev kan ha en uppiggande effekt).

Samtliga kosttillskott sändes fraktfritt vid beställning av tillskott för 600 kr och mer.

2 i lager

Art.nr: 14453-816. Kategori: . Etiketter: , , , , .

Produktbeskrivning

Om MSM

MSM (metyl-sulfonyl-metan) är en svavelförening som finns naturligt i våra kroppar liksom i födan. Ett MSM-tillskott kan därför ge kroppen ett ofta behövligt tillskott av organiskt svavel i en form som är biologiskt tillgänglig för oss, samtidigt som det kan ge oss ett tillskott av kolvätet metyl, som även detta är en viktig komponent för kroppen.

Svavel är en viktig beståndsdel i proteinerna kollagen och keratin som bygger upp brosk, senor, bindväv, muskler, skelett, hud, hår och naglar. Man har konstaterat att MSM är ett av de minst giftiga ämnen som finns i naturen. Vanligt bordssalt är fem gånger giftigare och man kan faktiskt säga att MSM är lika ogiftigt som vatten. Vad gäller födan förekommer svavel naturligt i bland annat kött, grönsaker, fisk, fågel, ägg, te, kaffe och mejeriprodukter, men har tyvärr den egenskapen att det snabbt förstörs vid upphettning. Komjölk t ex innehåller cirka 6 mg MSM per liter, men eftersom mjölken pastöriseras så förstörs förmodligen mycket i processen.

Människan har bland de minsta svavelreserverna av alla djur. Denna lilla reserv töms snabbt om man lever på en diet baserad på ett lågt proteinintag. Många läkemedel kan också bidra till att reserven töms snabbt. Brist på saltsyra i magsäcken och en dåligt fungerande bukspottkörtel kan dessutom bidra till att själva upptaget försämras. Detta tillsammans med att vi får i oss allt mindre med svavel via kosten, till följd av bl a den utbredda konstgödsel-odlingen (där nästan bara kalium, kväve och fosfor tillförs odlingarna) innebär säkerligen att ett stort antal människor idag lider brist på det för kroppen så viktiga svavlet.

Då svavel räknas som ett surt mineral, bör man gärna komplettera med alkaliska mineraler typ kalcium och magnesium. Speciellt om man intar höga doser MSM under relativt lång tid. Om du vill läsa mer om MSM kan du t ex göra det i 2000-Talets Vetenskap Nr 4/2006 sidan 12.

Innehåll

Dr Mercola’s MSM-tillskott levereras i burk med 60 kapslar.

Innehåll i 2 kapslar: OptiMSM 1000 mg, L-Metionin 100 mg, R-Alfalipinsyra 25 mg och Svavelrik grönsaksblandning (Vitlök, Broccoli, Kålblad, Blomkål och Grönkål) 25 mg.

Dosering

Rekommenderad dos är 2 kapslar 1 gång per dag (förslagsvis före kl 15.00 på dagen då MSM ev kan ha en uppiggande effekt).

Dosen bör ej överskridas, och kosttillskott bör inte ersätta vanlig föda.

Förvaring

Tillskottet bör förvaras svalt, torrt och mörkt, samt väl förslutet och utom räckhåll för små barn.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.067 kg
Dimensioner (lxbxh) 5 x 5 x 9 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “MSM 60 kapslar Dr Mercola”

*

Förfrågan