Produktbeskrivning
Kikärtor är rika på proteiner, mineraler och kostfiber och har en nötliknande smak. Passar bra i grytor, sallader, soppor, pastejer, hummus och falafel. Mosar sig inte under kokningen, men bör vara välkokta.
Blötlägges i rikligt med vatten ca 8-12 timmar. Blötläggningsvattnet hälls sedan bort och kikärterna kokas i nytt lättsaltat vatten i cirka 45 minuter. Tillsätt gärna lök/vitlök och lagerblad eller libbsticka, samt eventuellt även en bit kombualg, vilken underlättar matsmältningen och gör att ärtorna blir snabbare mjuka under kokningen. Mot slutet av koktiden kan även tillsättas t ex kyndel och lite extra salt, om så önskas.
Det går givetvis även bra att koka ärtorna i blötläggningsvattnet för att inte gå miste om de näringsämnen som finns i detta. Detta förfarande kan dock ge mer gaser. Problemet med gaser kan dock minskas genom tillsättande av t ex ovan omnämnda kombualg och kyndel.
Synpunkter
Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.