Teffmjöl Vitt Bio

Teffmjöl Vitt Bio 4 kg

264 kr

Viit teffmjöl från ekocertifierade odlingar i Spanien.

2 i lager

Art.nr: 15781-314. Kategori: . Etiketter: , , , .

Produktbeskrivning

Teffodling

Teff – en glutenfri och näringstät superföda.

Teff (Eragrostis teff) är ett mycket gammalt sädesslag som ursprungligen kommer från de etiopiska och eritreanska högländerna, där det huvudsakligen har använts till att baka Injera, en tunnbrödsliknande ”pannkaka”, som är vadagsmat i dessa länder.

Teffkornet, detta lilla gräsfrö, är glutenfritt och ovanligt näringsrikt, med relativt hög proteinhalt (ca 10%) och ett högt innehåll av bl a kalcium, fosfor, magnesium, järn och zink.

Teff kan användas helt som det är, som ersättare för t ex pasta, ris. bulgur, quinoa och amaranth, eller malas till mjöl. Vid kokning användes dubbla mängden vatten (eller mer för lösare konsistens) i förhållande till Teff-mängden. För gröt ökas givetvis mängden vatten, till önskvärd konsistens. Koka upp vatten och låt sedan sjuda på svag värme i ca 20-25 minuter, eller tills vätskan har tagits upp. Viss omröring (gärna med träslev) behövs under koktiden, framför allt mot slutet av kokningen. Vid bakning behövs mindre mängd mjöl än vid bakning med vanligt mjöl. Att degen är mjukare än vid vanlig bakning är något som hör till det normala.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 4.05 kg
Dimensioner (lxbxh) 21 x 13 x 30 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Teffmjöl Vitt Bio 4 kg”

*

Förfrågan