Produktbeskrivning
Ljuskornsråg (Lichtkornroggen) är, så som namnet antyder, en rågsort med ett ljusare korn än hos vanlig råg. Denna nygamla, högväxande och skimrande rågsort har förädlats fram under de senaste 20-30 åren, från gamla tyska rågsorter. Förädlingen har skett på ett varsamt, mångfaldbevarande och ekoinriktat sätt, givetvis helt utan genteknik.
Ljuskornsråg ger ett lite ljusare och lättare rågbröd, med en mildare och lätt nötaktig smak. Bröd på ljuskornsråg har blivit populärt i Tyskland, och torde så kunna bli även i Sverige. Prova på du också, och berätta gärna om dina erfarenheter under synpunkter ovan, där du givetvis också är mycket välkommen att dela med dig av recept på bröd som du tycker har blivit lyckade.
Förvaras, precis som annan säd, torrt och gärna relativt svalt, samt helst också mörkt.
Synpunkter
Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.