Timjan från Svensk Ekoört

Timjan Torkad 20 g

27 kr

Skonsamt torkad Timjan med väl bevarad smak, från Svensk Ekoört.

Slut i lager

Art.nr: 15881-872. Kategori: . Etiketter: , , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

TimjanTimjan är ett släkte med ca 350 arter som härstammar från västra medelhavsområdet. Släktnamnet sannolikt från ”thyo” = doft av rökelse. I timjan finns en essentiell olja som benämns thymol, vilket ger timjan sin speciella smak och karaktär. Förr ansåg man att röken från Timjan kunde fördriva råttor och ormar, samt vara ett botemedel mot hosta. Under antiken drack soldaterna vin kryddat med timjan som en symbol för mod.

Det är bladen och de unga skotten som används både färsk och torkad. Timjan är en av våra mest använda kryddörter. Timjan har en genomträngande smak och bör användas i små mängder. Det är en flitigt använd krydda i allehanda rätter av kyckling, korv, kött, soppor t.ex. ärtsoppa, såser, i potatisrätter samt i rätter med ost. Färsk timjan anses särskilt god till äggröra och i tomatsallad samt till linser.

Timjan bör koka med i anrättningen. Kan också användas färsk som garnering. Förekommer även som brännvins- och likörkrydda och timjante sägs vara uppiggande. Örten ingår i bouquet garni (fransk kryddbukett).

Texten och bilden ovan är hämtad från webbsajten Spisa.nu, där det finns mer information och ett stort antal recept med timjan.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.028 kg
Dimensioner (lxbxh) 8 x 5 x 17 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Timjan Torkad 20 g”

*

Förfrågan