Salvia Torkad 20 g

Salvia Torkad 20 g

27 kr

Skonsamt torkad Salvia med väl bevarad smak, från Svensk Ekoört.

Åter hösten 2020.

Slut i lager

Art.nr: 15874-412. Kategori: . Etiketter: , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

SalviaSalvia består av fler än 900 arter från tropiska eller tempererade områden. Namnet salvia från latinets salvus som betyder frälst/frisk och salvare lika med bota. Antikens greker ansåg att salvia gav ett långt och friskt liv. De är vanliga som prydnadsväxter t.ex. praktsalvia och flitigt använd som medicinalväxt. Många är aromatiska och väldoftande och används som kryddor i maträtter och i olika teblandningar.

Salvia passar bäst i robusta, feta kötträtter, t ex lamm, inälvsmat och korv. Salvia ingår i de klassiska italienska kötträtterna saltimbocca och osso bucco. I Provence kan kryddan ingå i en vegetarisk soppa, i England till kyckling, i Tyskland till skinka och korv. Tyskt öl kan vara smaksatt med salvia, liksom te i China. Ost och drinkar kan kryddas med salvia. Salvia kan användas tillsammans med många andra kryddörter: persilja, mynta, mejram, oregano och basilika. Till fet fisk används salvia gärna tillsammans med timjan och till griskött tillsammans med rosmarin.

Texten och bilden ovan är hämtade från webbsajten Spisa.nu, där du både finner mer information och ett antal recept med salvia.

Salvia passar också bra till pasta och ris, samt är god kryddsmör och rätter med tomat. Örterna bör finkrossas före användning.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.028 kg
Dimensioner (lxbxh) 8 x 5 x 17 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Salvia Torkad 20 g”

*

Förfrågan