Rosmarin Torkad Ekoört 20 g

Rosmarin Torkad 20 g

27 kr

Skonsamt torkad Rosmarin med väl bevarad smak, från Svensk Ekoört.

Åter hösten 2020.

Slut i lager

Art.nr: 15871-852. Kategori: . Etiketter: , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

RosmarinRosmarin lindrar vid väderspänning och magknip, den främjar aptiten och underlättar matsmältningen. Anses också hjälpa mot depressioner och huvudvärk. De medicinska egenskaperna beror på den höga halten av eterisk olja. Utvärtes används oljan som smärtstillande och cirkulationsbefrämjande medel vid reumatism och muskelvärk.

Som krydda är den mycket användbar och passar bl a till grillat kött, lamm, kyckling, fisk, skaldjur, äggrätter och ugnsbakad potatis. På sommaren kan man göra läskande drycker eller vinbål med rosmarin. Några blad rosmarin ger god smak i marinader och dressingar. Rosmarin kan med fördel också användas i örtsmör till kokta grönsaker.

Medicinskt kan rosmarin bl a användas vid nedsatt cirkulation, lågt blodtryck, koncentrationssvårigheter och lätta minnesbesvär. Té och dekokt av rosmarin kan användas för att främja blodcirkulationen samt för att lindra problem med nervositet och migrän.

Rosmarin används också i många örtschampon och växten har gott rykte som sköjmedel för hår. Gör ett avkok att skölja med efter tvätt, det får håret att glänsa. Till mycket ljust hår är det bättre att använda kamomill och vill man ha mörkt hår använder man salvia.

Texten ovan är huvudsakligen hämtad från Örtlistan hos Alternativ.nu. Du hittar hela texten om Rosmarin på denna sida.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.028 kg
Dimensioner (lxbxh) 8 x 5 x 17 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Rosmarin Torkad 20 g”

*

Förfrågan