Oregano Torkad 20 g

Oregano Torkad 20 g

27 kr

Skonsamt torkad Oregano med väl bevarad smak, från Svensk Ekoört.

Oregano är pizzakryddan framför andra, men passar också bra i t ex pastasåser och sallader. Finkrossa örterna för användning.

Slut i lager

Art.nr: 15863-272. Kategori: . Etiketter: , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

OreganoOregano är en flerårig buskliknande växt cirka 4 dm hög och en nära släkting till mejram, dock med starkare mer markerad smak. Bladen är ludna och blommorna vackert purpurfärgade. Den växer vilt i större delen av Europa, Asien och Amerika, även i Sverige. Skott, blad och knoppar används som krydda, såväl färsk som torkad. Det finns flera varianter av oregano, tex. grekisk och gulbladig oregano. Förr ansågs oregano vara en kärleksört, samt en trolldomsört som skyddade folk mot sjukdomar.

Blad och blommor används färsk eller torkad. Oregano är lite skarp i smaken och skall användas med försiktighet. Kokning förstör smakämnena, varför den bör tillsättas sent i matlagningen, strax före servering. Oregano har sin givna plats i italienska pizza- och pastarätter, tillsammans med ost och tomat. Den är också god till grillat kött och i en mustig soppa, eller i grönsallad, tomaträtter, köttsåser samt i bröd. Prova att krydda olja eller vinäger med oregano, gärna i kombination med några andra kryddor.

Texten och bilden ovan är hämtad från webbsajten Spisa.nu, där du både finner mer information och ett antal recept med oregano.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.028 kg
Dimensioner (lxbxh) 8 x 5 x 17 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Oregano Torkad 20 g”

*

Förfrågan