Kyndel Torkad 20 g

Kyndel Torkad 20 g

27 kr

Skonsamt torkad Kyndel med väl bevarad smak, från Svensk Ekoört.

Slut i lager

Art.nr: 15844-592. Kategori: . Etiketter: , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

KyndelKyndel har sitt ursprung i södra Europa, Turkiet och Nordafrika, speciellt i regionen runt Medelhavet. Sedan 1500-talet har den odlats där på många ställen för att användas i olika färser och för dess kraftiga doft. Den växer i väldränerad jord och har ackumulerat sig under liknande växtbetingelser på andra håll i världen.

Både sommar- och vinterkyndel passar fint ihop med grönsaker, ärtor, bönor, linser, soppor, korv, höns, äggrätter och kraftiga kötträtter. Kyndel passar också till nykokta små sommarrödbetor, till rätter med tomater, i omeletter m m. Den är också bra i desserter av olika slag. Örterna stimulerar aptiten och underlättar matsmältningen. Smaken är het och pepprig så kyndel bör därför användas med måtta i t ex sallader.

Kyndel har samma ”väderfördelande” verkan som kummin i t ex bön- och linsrätter, som ofta ger gas i magen. Smakmässigt anses dock kyndel vara att föredra framför kummin tillsammans med just bönor och linser. Örterna bör finkrossas före användning. Lite mer information om kyndel hittar du bl a på denna sida i den på nätet tillgängliga Örtaboken.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.028 kg
Dimensioner (lxbxh) 8 x 5 x 17 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Kyndel Torkad 20 g”

*

Förfrågan