Enbär Hel Torkad Eko Lösvikt hg

Enbär Hel Torkad Eko Lösvikt hg

32 kr

Torkade hela enbär.

Används bla till surkål och enbärsdricka.

Slut i lager

Art.nr: 15820-612. Kategori: . Etiketter: , , .

Produktbeskrivning

enbar

Enbär är frukten från enträdet, en art i familj cypress­er. Det är en taggig barrväxt, som växer vild på hedar och torra backar. Trädformen varierar med klimatförhållan­der­na altifrån markkrypande till 6 meter i höjd.

Enen blommar första året, får gröna bär andra året och först tredje året, när bären blivit mörkblåa, är de klara att skördas och torkas. Busken/trädet har stor spridning i Europa och i Världen. Under medeltiden ansågs enbär ha en magisk läkande kraft och än idag används enbär bland annat för att öka aptiten.

De aptitretande bären används hela eller krossade och passar speciellt bra som krydda till kraftfull mat av vilt och lamm, såser och marinader. Bären krossas och gnids in i köttet eller tillsätts hela i grytor och fonder. Kryddan är uppskattad som smaksättare av drycker t.ex. enbärsdricka och som brännvinskrydda (genever och gin). Enens ved och barr används till rökning av köttprodukter. Innehåller eterisk olja och garvämnen. Krossade enbär används i oljeextrakt för användning i muskelmassageoljeblandningar. God som krydda i kötträtter och i enbärsdricka. Hela kan de användas vid mjölksyrning av grönsaker.

Det mesta av texten ovan är hämtat från Spisa.nu, där du också bl a kan hitta en hel del recept med enbär.

Ännu mera information om användningen av enbär finns på denna webbsida.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.11 kg
Dimensioner (lxbxh) 8 x 5 x 17 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Enbär Hel Torkad Eko Lösvikt hg”

*

Förfrågan