Kålhyvel med träram 57 cm
Kålhyvel med träram 57 cm, baksida

Kålhyvel med träram 57 cm

168 kr

En kålhyvel för små till medelstora behov till budgetpris, från södra Polen.

Bladen på denna budgethyvel är inte riktigt lika vassa som på våra övriga kålhyvlar, men med lite mer kraft vid själva hyvlingen är denna hyvel ändå ett mycket effektivt hjälpmedel. Hyveln strimlar också lite grövre än övriga kålhyvlar (ca 2 mm).

Material: massiv bok och rostfritt stål.

10 i lager

Art.nr: 36744-357. Kategori: . Etiketter: , , .

Produktbeskrivning

Ett enkelt, praktiskt och effektivt köksredskap tillverkat i Polen, där syrning sedan mycket länge är ett naturligt och viktigt inslag vardagen och kosthållet. En kålhyvel, eller mandolin som den ibland kallas, är näst intill oumbärlig när det t ex skall strimlas kål. En VARNING är dock på sin plats – Håll fingrarna borta från skärbladen!

Hyveln är trären och kan behöva oljas in för att inte dra åt sig för mycket fukt eller skarpa färgämnen. Vid normal användning brukar det dock fungera bra utan inoljning. Om du använder t ex linolja för inoljningen bör den vara rå och kallpressad, och om du använder matolja bör du använda en som inte härsknar så lätt. Kokosolja (kokosfett) hör till de lämpligaste. De oljor som innehåller mycket fleromättat fett, såsom solrosolja, är inte lämpliga.

Slädens innermått: 13 x 13 cm.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 1.49 kg
Dimensioner (lxbxh) 57 x 19 x 8 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Kålhyvel med träram 57 cm”

*

Förfrågan