Rea!
El sädeskvarn Mockmill Pro 100
El sädeskvarn Mockmill Pro 100Mockmill Pro 100, produktbladMockmill Pro 100, specifikationer

Elkvarn Mockmill Pro 100

5.490 kr 4.390 kr

Den mindre kvarnen i Mockmill Pro-serien, som även klarar kontinuerlig drift. Ett mästerverk från Wolfgang Mock passande för de med normalt malningsbehov, som inte har så bråttom med malningen.

Garantitiden är 2 år för Industriell användning och 12 år för Privat användning.

Introduktionspris så långt detta lager räcker.

4 i lager

Art.nr: 36418-511. Kategori: . Etiketter: , , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

Mockmill Pro 100 är en mycket kompetent kvarn, ett enastående mästerverk, som även klarar kontinuerlig drift. Under huven sitter en robust och kraftfull industrimotor på 360 W, som gör det möjligt att mala 100 g finmalet mjöl per minut. En kvarn med samma konstruktion och kabinett som Mockmill Pro 200. Den är dock inte lika snabb p g a den mindre motorn. I malverket sitter det Korund/Keramik-stenar, och malningen är steglöst inställbar från riktigt fint till riktigt grovt. Kabinettet är av solitt trä och HI-MACs© – Natural Acrylic Stone™.

All sorts säd kan malas på kvarnen, även hårda korn såsom majs och ris. Den klarar också många andra torkade produkter, såsom bovete, quinoa, bönor (inkl sojabönor), linser och ärter (inkl kikärter). Vid malning av stora och hårda korn/bönor/ärter till fint mjöl är det lämpligt att mala i två omgångar med enbart krossning i första omgången. Kvarnen bör inte användas för malning av kryddor, oljerika fröer/korn och popcorn. Kan också vara problem med t ex nypon.

Bakom Mockmill och Mockmill-kvarnarna står Wolfgang Mock, en legendar inom kvarnindustrin, som tidigare bl a har konstruerat såväl Hawos-kvarnarna som KoMo-kvarnarna, men som därfter har gått vidare helt i egen regi. Hans strävan är dock densamma som den hela tiden har varit, nämligen att förse såväl sig själv som andra med riktigt bra sädeskvarnar till överkomliga priser, och därmed med möjligheten att alltid ha tillgång till färskmalet mjöl.

Malkapacitet: 100 g fint mjöl per minut. Finhetsgrad: 0,3 mm. Sädesbehållare: 1300 g. Malverk: Korund/Keramik. Malstensdiameter: 90 mm. Motoreffekt: 360 W. Varvtal vid 50 Hz: ca 1300 varv/minut. Ljudnivå vid malning: ca 69 dB. Vikt: 8,1 kg. Höjd/djup/bredd: 380/242/208 mm. Kabinettmaterial: Solitt trä och HI-MACS® – The Natural Acrylic Stone™. Spänning: 220V/230V. Kabellängd: 150 cm. Garantitid: 2 år för Industriellt bruk och 12 år för Privat bruk.

Mer information om Mockmill Professional 100 finner du på denna sida, där du bl a även hittar Bruksanvisning och Malningstabell. Välkommen att dela Wolfgang Mock’s vision och mission.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 8.1 kg
Dimensioner (lxbxh) 24.2 x 20.8 x 38 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Elkvarn Mockmill Pro 100”

*

Förfrågan