Vitamin D3 2000 IU 90 kapslar Innate
Vitamin D3 2000 IU 90 kapslar Innate, fakta

Vitamin D3 2000 IE 90 tabletter

479 kr

Ett naturligt baserat och lättupptagligt Vitamin D3, med en 2000 IE-dos.

Dosering: 1 tablett per dag, gärna till frukost, och gärna ihop med något fett- eller oljerikt.

Samtliga kosttillskott sändes fraktfritt vid beställning av tillskott för 600 kr och mer.

1 i lager

Art.nr: 14490-146. Kategori: . Etiketter: , , , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

Allmänt

Innate Response, som liksom MegaFood tillverkas av FoodState Inc, är ett varumärke som främst har en förebyggande och terapeutisk inriktning. Tillskotten framställs av ekoodlade och skonsamt torkade grönsaker, frukter, örter, bär och växter. Inga artificiella eller syntetiska tillsatser tillåts, och produkterna är helt fria från soja, gluten, mjölkprodukter, majs och vete.

Det här är kosttillskott som är så nära hel och levande föda man kan komma. Ett kosttillskott som kroppen känner igen och lätt kan ta upp. Ett utmärkt val för dig som är mån om din hälsa, liksom för dig som gärna vill hålla dig till vegetarisk eller levande föda. Ja, detta är t o m ett val som i vissa lägen kan vara ok även för oss som är allmänt skeptiska till kosttillskott.

Om Vitamin D

Vitamin D är ett fettlösligt vitamin (egentligen en form av prohormon) som finns i två huvudformer D2 (ergokalciferol) och D3 (kolekalciferol), där D2 bildas hos växter och produceras genom ljusaktivering av jäst, och där D3 bildas hos djur och är den hos oss naturligt förekommande formen. Vitamin D är fundamentalt för vår hälsa och inblandat i mängder av livsviktiga processer. Finns idag ett oändligt antal studier som klart visar på dess betydelse för vår hälsa, liksom på möjligheten att via högre halter av D-vitamin kunna komma till rätta med allehanda problem och sjukdomar. Den som söker han finner.

Vi kan tillgodogöra oss D-vitamin dels via solexponering, där syntetisering sker i huden med hjälp av ultraviolett ljus, och dels via D-vitaminrik föda, där upptaget sker i tunntarmen. Föda rik på D-vitamin är främst fet fisk såsom sill, ål, lax, sardiner, hälleflundra, tonfisk och makrill, men även i t ex ägg och svamp (bl a kantareller) innehåller D-vitamin, dock i mindre mängder. D-vitaminet lagras i levern samt i ben, hjärna och hud. Brist på D-vitamin har bl a satts i samband med tjocktarmscancer, bröstcancer, underlivscancer, irriterad tarm, MS, hjärtsvikt, sklerodermi, lupus, PCOS, diabetes, KOL, hypertoni och hypertyroidism.

På grund av våra arbets-, levnads- och matvanor är risken stor att vi inte tillgodogör oss tillräckligt med D-vitamin. Detta tillsammans med en utbredd rädsla för solen har säkerligen resulterat i en situation där de allra flesta lider brist på D-vitamin, åtminstone under vinterhalvåret. Det hela har givetvis inte blivit bättre av att vårdande myndigheter inte har varit tillräckligt intresserade av att se behovet, och allvaret i situationen.  Men, nu är det ju ändå hos oss själva som ansvaret för vår hälsa främst ligger, liksom för att rätta till denna allvarlig situation. Det kan vi i viss utsträckning göra med hjälp av kosttillskott, men bäst gör vi det via tillräckligt med solexponering, som dock knappast är möjlig att åstadkomma under vinterhalvåret, och D-vitaminrik föda.

Innehåll

Denna Vitamin D3-artikel innehåller 90 tabletter, och levereras i en brunfärgad glasburk.

För information om innehållet per portion/tablett hänvisar vi till bildgalleriet ovan.

Dosering

Rekommenderad dos är 1 tablett per dag, gärna till frukost, och gärna tillsammans med något fett- eller oljerikt. Dosen bör ej överskridas, och kosttillskott bör inte ersätta vanlig föda.

Förvaring

Tillskottet bör förvaras svalt, torrt och mörkt, samt väl förslutet och utom räckhåll för små barn.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.305 kg
Dimensioner (lxbxh) 6.5 x 6.5 x 12.5 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Vitamin D3 2000 IE 90 tabletter”

*

Förfrågan