Selen 200 mcg 100 kapslar Holistic

Selen 200 mcg 100 kapslar

110 kr

Ett relativt högvärdigt Selen-tillskott, till ett rätt så hyfsat pris.

Dosering: Lämplig dos är 1 kapsel per dag, eller enligt rekommendation.

Samtliga kosttillskott sändes fraktfritt vid beställning av tillskott för 600 kr och mer.

2 i lager

Art.nr: 14475-421. Kategori: . Etiketter: , , . Lev/tillverkare: .

Produktbeskrivning

Allmänt

Holistic är en svensk distributör av relativt högvärdiga kosttillskott, tillhandahållna till rätt så hyfsade priser. Man har ingen egen tillverkning av kosttillskott, men deltar mycket aktivt i produktutvecklingen, och kontrollerar och specificerar produkterna ända ner på ingrediensnivå. Förutom distribution av kosttillskott har man också en ganska omfattande kursverksamhet.

Om Selen

Selen är en kraftfull antioxidant som skyddar mot fria radikaler. Selen behövs för cellernas syreförsörjning, samt är bra för håret och naglarna, nervsystemet och immunsystemet, liksom för lever- och sköldkörtelfunktionen. Det är också viktigt för spermaproduktionen. Selen förhindrar dessutom oönskade jäsningsprocesser, är bra för avgiftande processer (inkl detox) och skyddar bl a mot gifter som kvicksilver och kadmium. Samverkar med bl a vitamin E.

Symtom vid brist kan vara stela och ömma leder, lever- och cirkulationssjukdomar, eksem, leverfläckar (åldersfläckar) på huden, hudbesvär, allergier, astma, blodbrist (anemi), trötthet, depression och ångest. Brist på selen sätts också i samband med högt blodtryck och hjärt- och kärlsjukdomar (hjärtmuskelförändringar).

Selen finns främst i fisk och skaldjur, ostron, musslor, lax, makrill, tonfisk, alger, kelp, kött, inälvsmat, ägg, paranötter och nötter, samt i viss mån även i vitlök, linser, ärtor, nötter, pasta, frukostflingor, fullkornsprodukter, havre, mjölkprodukter, svamp, råris, kelp, öljäst och torrjäst. Svenska livsmedel är dock i regel fattiga på selen eftersom svenska jordar är selenfattiga.

Innehåll

En burk innehåller 100 vegetabiliska kapslar med 200 mcg. Enbart organiska mineralföreningar.

Ingredienser

Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), L-selenmetionin och Kiseldioxid.

Kapseln är vegetabilisk och råvaran är gjord av cellulosa från tall.

Dosering

Lämplig dos är 1 kapsel per dag, eller enligt rekommendation. Dosen bör ej överskridas, och kosttillskott bör inte ersätta vanlig föda.

Förvaring

Tillskottet bör förvaras svalt, torrt och mörkt, samt väl förslutet och utom räckhåll för små barn.

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.085 kg
Dimensioner (lxbxh) 5.8 x 5.8 x 11.2 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Selen 200 mcg 100 kapslar”

*

Förfrågan