Syrat, Charlotte Pike

Syrat, Charlotte Pike

155 kr

En inspirerande vägledning, och även en bra nybörjarguide, för dig som vill göra din egen surdeg, yoghurt, surkål, kefir, kimchi och mycket mer.

Definitivt slut hos förlaget.

Slut i lager

Art.nr: 67179-560. Kategori: . Etiketter: , , , , , .

Produktbeskrivning

Inkludera syrad mat i din vardagskost med läckra recept som är enkla att tillaga i hemmet. Kapitel som täcker frukt och grönsaker, yoghurt och labneh, bönor och baljväxter, surdegar och drycker kommer att introducera dig för unika och nya smaker, samtidigt som det bjuds på traditionella syratrecept som tysk surkål och japansk kimchi.Använd syrade ingredienser i rätter som surkålssallad, bacon- och potatissoppa och tempeh-wok. Lär dig göra söta och aptitretande yoghurtar som kokosyoghurt eller kardemumma- och roséyoghurt, som passar utmärkt till bl a chokladkaka bakad på surdeg. Gör även inläggningar, såser och chutneys så att du har ett lager att använda hemma, eller varför inte för att ge bort som gåva.

Skäl till att välja syrade livsmedel:

•  utnyttjar säsongsodlade grödor och minskar matsvinnet
•  syrad mat kan ingå i vardagsvaror som bröd, ost, yoghurt och choklad
•  processen ökar mängden vitaminer, antioxidanter, enzymer och nyttiga bakterier; underlättar även matsmältningen och stärker immunförsvaret
•  syrade produkter är bra mot många olika hälsoproblem, däribland diabetes, tjocktarmscancer och inälvsbesvär
•  lätt att göra själv och kräver väldigt lite utrustning, samt är billigt

Ovanstående text är hämtad från Paginas presentation av boken.

Vår kommentar: En bättre svensk titel på denna bok hade kanske varit Fermenterat, även om detta importerade ord inte heller överensstämmer helt med betydelsen av engelska Fermented. Om du söker en bok som går på djupet när det gäller t ex syrning av grönsaker så är nog inte detta boken som du är ute efter, även om det finns en hel del om syrning av grönsaker även i denna bok. Sedan kommer ju boken från de Brittiska öarna, så en liten sockervarning är kanske på sin plats, och ett konstaterande att man ju inte behöver följa allt till punkt och pricka. Detta är trots allt en inspirerande bok, med många intressanta och inbjudande recept.

Förlag: Pagina Förlag
Format: Inbunden
Originalets titel: Fermented
Författare: Charlotte Pike
Språk: Svenska
Antal sidor: 160
Översättning: Elsie Formgren och Sten Sundström
Foto: Tara Fisher
Layout: Lucy Gowans
Matstylist: Annie Rigg
Rekvisitastylist: Tabhita Hawkins
Tryck: Tryckt i Kina 2016
ISBN: 978-91-636-1154-4

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 0.715 kg
Dimensioner (lxbxh) 24 x 20 x 1.7 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Syrat, Charlotte Pike”

*

Förfrågan