Självhushållning på Djupadal, Mandelmann

Självhushållning på Djupadal

268 kr

Mandelmanns handbok för alla som drömmer om att odla och ha djur.

Gustav och Marie Mandelmann driver gården Djupadal på Österlen – småskaligt och ekologiskt. De odlar säd, grönsaker, frukt och blommor, de håller kor, får, grisar, ankor, gäss och höns och de driver ett gårdscafé. Allt som är möjligt producerar de själva eller tager vad de haver på gården eller omkring.

5 i lager

Art.nr: 67199-010. Kategori: . Etiketter: , , , , .

Produktbeskrivning

Självhushållning på Djupadal, Mandelmann-

Självhushållning på Djupadal är Marie och Gustav Mandelmanns handbok för alla som drömmer om att odla och ha djur, kanske redan har en gård eller bara lockas av ett liv bortom storskaligheten. Det är på samma gång en personlig betraktelse över djuren och människorna, odlingarna och växthusen, trädgården och markerna och en högst konkret, användbar och faktaspäckad bok – baserad på egna kunskaper och erfarenheter – om allt som finns att göra på en liten gård året runt.

Marie och Gustav Mandelmann driver sedan 1996 Mandelmanns trädgårdar, ett helhetsjordbruk med odling och djurskötsel i den lilla byn Rörum på Österlen. På gårdens sextio hektar backar och dalar såg de möjligheten att skapa en jordnära mötesplats för människor i alla åldrar med växthus, öppna trädgårdar, förädling, gårdsbutik och trädgårdskök.

Foto: Marie Mandelmann. Teckningar: Tora Mandelmann.

Ur kapitlet Tidiga våren:

Odla i kallbänk och varmbänk – Bygga växthus – De yngre äppelträden och vattensorkarna – Pyssla om de äldre fruktträden – Beskärning av unga äppelträd – Beskära vinstockarna – Se över stängsel – Vårda landskapet – Fårens högdräktighet – Hur har det gått för vitlöken? – Bland bredsådder och champinjonlådor – Plantjord och sticklingsjord – Samla tång – Potatisgroddning – Vända komposten – Som man bäddar får man skörda – Titta till bina.

ISBN: 13 9789174242027
Författare:/ISNI Mandelmann, Gustav; Mandelmann, Marie
Förlag: Bonnier Fakta
Mediatyp:/Bandtyp Bok / Inbunden
Tryckår 2013

Vikt och mått

Vikt (inkl ev förp) 1.185 kg
Dimensioner (lxbxh) 27 x 20 x 3 cm

Synpunkter

Det finns inga synpunkter på den här produkten ännu, men lämna gärna Dina synpunkter.

Bli den första att tycka till om “Självhushållning på Djupadal”

*

Förfrågan