post

BÄRTA – En läckerbit från Blekinge

BÄRTA - En favorit på nordisk ekomässa

Måhända kan Bärta bli en favorit även för dig.

Låt oss presentera BÄRTA, en groddad och fermenterad läckerbit från Blekinge. BÄRTA har vuxit upp som Ärta hos KRAV-odlare i Södra Sverige, men kultiverats och nått sin fulla mognad, under Pia Qvarnströms överinseende, i Karlshamn i Blekinge. Det har tagit sin tid, och färden har bl a gått via Foodtrucken Mögel, otaliga experiment och flera års utvecklande mödor. Men, när vi nu ser och framförallt kan smaka på resultatet förstår vi att allt har varit mödan värt.

Swedish Temptations AB står för tillverkning och marknadsföring och produkterna hittar så sakteliga ut i handeln. De varianter av BÄRTA som f n finns tillgängliga är Helbit Naturell, Burgare Umami, Bitar Chili & Lime och Bärta Alspånsrökt. En Bärta för varje tillfälle.

Swedish Temptations webbsajt finns mer information om denna vidareutvecklade svenska variant av Tempeh, och där finns också uppgifter om var du kan få tag på BÄRTA-produkterna.

Hos oss hittar du tills vidare, av praktiska skäl, enbart Bärta Alspånssrökt. Låt dig väl smaka!

Kommentarer till detta inlägg

  1. säger

    Den första omgången av Bärta Alspånsrökt tog slut fortare än vi hade förväntat oss. Nu har vi dock fyllt på lagret så att det åter går att få denna läckerbit levererad.

Välkommen med din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>