post

Bovete och skrädmjöl från Värmland

Boveteodling på Råglanda Gård i Molkom

Ett glädjande odlingsinitiativ i sköna Värmland.

Det glädjer oss alltid att kunna erbjuda bra svenska produkter. Det är dock frustrerande att konstatera att intresset och engagemanget för svensk produktion inte har den omfattning som man kan önska sig. Men, detta kan det naturligtvis bli ändring på. Den lokala produktionen behöver öka betydligt, och det tror vi också att den framöver kommer att göra. Det är en viktig faktor i en behövlig och nödvändig ekoutveckling.

Nytt att erbjuda idag är Krav-certifierat helt skalat bovete från Wermlands Bovete, odlat på Råglanda gård utanför Molkom i Värmland. Det är tröskat först när frosten har mognat bovetet. Detta för att ge bättre bakegenskaper och en mer mogen smak. Mer info om denna produkt hittar du om du klickar på en länk för Krav-bovete, under Relaterade produkter nedan.

En annan produkt från Värmland, som vi tidigare har haft i vårt sortiment och som vi nu åter har i lager, är Valterstens skrädmjöl från Stöpafors kvarn norr om Sunne i Värmland. Det är en mycket smak- och näringsrik fullkornsprodukt framställd av ekoodlad svarthavre (kultursorten Stormogul), rik på  avenatraminer ( fenoliska antioxidanter). Säden är odlad hos Valterstens på Vikbolandet i Östergötland samt rostad och mald på Stöpafors Kvarn, den enda kvarvarande skrädmjölskvarnen i Sverige. Mer information om Valterstens skrädmjöl och Stöpafors Kvarn finner du om du klickar på en av länkarna för skrädmjöl under Relaterade produkter nedan.

Välkommen med din kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>